liberinteleorman.ro

Polițiștii, prietenii elevilor de la Liceul Teoretic Piatra

4 februarie 2015

Monica Vasilescu

filip-politie

Se spune că respectându-te pe tine însuţi, impui respectul celorlalţi. Atunci când acest lucru nu se întâmplă, respectul se educă. Aşa este procedura la Liceul Teoretic din comuna Piatra, acolo unde directorul Constantin Filip a impus o disciplină exemplară. Cu vorba bună sau cu tonul mai ridicat, conducătorul instituţiei şcolare a reuşit să-i facă pe elevi să se comporte cuviincios şi chiar să nu mai lipsească de la ore.
Într-un parteneriat strâns cu Poliţia de la Zimnicea, coordonat de ofiţerul de poliţie Cătălin Voinea, Liceul de la Piatra a devenit unul cu un mediu mai sigur pentru şcolari şi pentru cadrele profesorale. Pentru că mulţi dintre cei care urmează cursurile şcolii consideră că în învăţământul preuniversitar există violenţă în clase, Poliţia a demarat o acţiune de prevenire, care se desfăşoară la nivel naţional în mediul şcolar urban şi rural. Poliţiştii îşi propun implicarea directă a tinerilor în găsirea unor soluţii care să-i reprezinte şi care să exprime atitudinea lor faţă de fenomenul violenţei. Sub îndemnul “Tu decizi”, se doreşte formarea de atitudini prosociale la liceenii de clasa a IX, prin discuţii legate de temele amintite.

Conştientizând amploarea şi consecinţele fenomenului de violenţă, elevii de la Piatra au fost receptivi la discuţiile cu poliţiştii, așa cum se întâmplă la toate reuniunile când oamenii de ordine le trec pragul. Directorul liceului este, însă, cel mai aplecat către relația cu Poliția, fiindcă, spune acesta, cu sprijinul ei a făcut liniște în școală. ”Colaborarea cu polițiștii este excelentă. Eu vreau să le mulțumesc în mod sincer pentru ajutor”, a spus Constantin Filip, arătând spre motto-ul unității pe care o conduce: ”Deferență, Jovialitate, Profesionalism !”

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Sfatul lui Titirișcă pentru alexăndreni: “Nu plătiți penalitățile la așa numita taxă pe fum!”

Următorul articol

Arhitectul Alexandriei a fost trecut pe linie moartă

Cele mai recente articole de Actualitate