Polițiștii, acțiune pe linia combaterii abaterilor săvârșite de către bicicliști

în Politie

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, la data de 16 noiembrie, a.c., polițiștii au acționat pe linia combaterii abaterilor săvârșite de către bicicliști.

În urma activităților desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 116 sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.870 de lei, dintre care 35 de sancțiuni au fost aplicate pentru abaterile săvârșite de către bicicliști, au reținut 11 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 1 certificat de înmatriculare.

Totodată, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Exemplificăm:

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Grângu au depistat un bărbat în vârstă de 58 de ani, din localitatea Seaca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Reamintim conducătorilor auto că, pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii recomandă:

 • nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive!
  -adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!
 • nu vă angajați în efectuarea de depășiri riscante sau neregulamentare!
  -respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!
  -folosiți centura de siguranță!
  -respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri!
  Pentru siguranța bicicliștilor, polițiștii recomandă:
 • nu circulați pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul având semnificaţia „Accesul interzis bicicletelor”;
 • nu încercați să învățați să conduceți biciclete pe drumurile intens circulate;
 • să nu circulați în timp ce vă afați sub influenţa alcoolului, a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;
 • când circulați pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie echipată în faţă cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare;
 • să nu circulați cu defecţiuni tehnice la sistemele de frânare;
 • să nu traversați drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce vă deplasați pe bicicletă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*