Politicieni, autorități și societatea civilă au jucat Hora Unirii la Alexandria

în Actualitate/Cultură

Monica Vasilescu

unire (1)Ca în fiecare an, la 24 ianuarie, în jurul Monumentului Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, s-a organizat o ceremonie publică prilejuită de împlinirea a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române.

unireLa eveniment au participat conducătorii şi reprezentanţii autorităţilor publice judeţene şi locale, parlamentari, reprezentanți ai  partidelor politice, șefi ai serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor, cadre militare, alături de unirecetăţenii Alexandriei.

Programul manifestării s-a derulat după același ritual: întâmpinarea persoanelor oficiale, prezentarea onorului şi intonarea Imnului Naţional, făcută în acest an de către talentata Daniela Rizea, desfăşurarea unui ceremonial religios-slujba – condusă de preoți de la Episcopia Alexandriei şi Teleormanului, prezentarea însemnătăţii Zileiunire2 de 24 Ianuarie 1859 şi rostirea alocuţiunilor de către: prefectul judeţului Teleorman- Carmen Daniela Dan, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman – Adrian Gâdea, primarul municipiului Alexandria – Victor Drăguşin.

Au urmat depuneri de coroane din partea partidelor politice: PSD, PNL, ALDE, PRM, PMP și UNPR, formațiune care a ținut să se facă remarcată, fiecare membru purtând în piept vulturul reprezentativ.

Chiar dacă a fost un frig cumplit, cei prezenți au avut parte și de un mini-spectacol cultural – artistic al celor de la Ansamblul Burnasul, după care s-au prins într-o mare Horă a Unirii. Serbarea s-a încheiat cu un ospăț în ger, oferit de Primăria Alexandria, de la care nu au lipsit sarmalele și vinul fiert.

2 Comments

  1. Ce penibili sunt oamenii astia mai ales Dancila ,de profesie horista si romanca.Pacat ca nu le-a facut Cuza si o autostrada ca sa-si ;;largeasca,,perimetrul .Dar asa e, am ramas cu wc in curte de pe timpul lui Cuza cu strazi de pamant tot din timpul lui Cuza si fantani cu apa ,insa impotrant e sa facem hora si sa varsam tone de laturi patriotarde in capul oameilor

  2. Bravo! domnule primar, observ ca stiti sa dansati hore ca la altceva… De exemplu de aproape o saptamana jumate de la marea ninsoare ” drumurile laterale printre blocuri sau creat adevarate patinoare si gheata de aproape 10-15cm deoarece nici un utilaj nu a trecut macar odata. In orasul asta atat de amarat nu au existat bani la buget sa achizitionati o amarat de freza daia mai mica de folosesc americani in gospodariile propii, ca am inteles ca daca bagati un tractor cu lama in fata numai iese si mai face si daune… Chiar atata bataie de joc ca in fiecare iarna sa fim tratati cu aceiasi ignoranta!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*