Politică şi gramatică, lecţii esenţiale în Consiliul local Alexandria

în Actualitate/Administratie

Monica Vasilescu

consiliul local alexandriaConsilierii locali de la Alexandria s-au întrunit într-o şedinţă având caracter “de îndată”, urgenţa constituind-o aprobarea unor proiecte cu miză pentru populaţia din urbea noastră. Încă de la începutul reuniunii Consiliului local Alexandria, de la care au lipsit doi aleşi ai neamului, primarul Victor Drăguşin a ţinut să facă o adevărată lecţie de politica a PSD, în care a consemnat faptul că, pentru prima dată, după mulţi ani, România se află în excedent bugetar, astfel încât, banii rămaşi se vor distribui mai multor unităţi administrative din ţară, printre care se numără şi Alexandria. Musai, Liviu Dragnea nu a lipsit din prelegere. Este vorba despre proiectele vizând aprobarea actualizării documentaţiei tehnico – economice la obiectivul de investiţii „Construire grup sanitar la Şcoala gimnazială nr.5” în municipiul Alexandria, strada Libertăţii nr.148, aprobarea actualizării documentaţiei tehnico – economice la obiectivul de investiţii „Construire vestiare + grup sanitar la Liceul Teoretic Al. I. Cuza”, strada Carpaţi nr. 27; aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Construire grup sanitar la Şcoala gimnazială nr.5”, strada Libertăţii nr. 148; aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Construire vestiare + grup sanitar la Liceul Teoretic Al. I. Cuza”, strada Carpaţi nr. 27; aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Infrastructura şi utilităţi pe şoseaua Turnu Măgurele – incinta fostei U.M., aprobarea asigurării de la bugetul local a cofinanţării aferente obiectivului de investiţii „Modernizare strada Mircea cel Bătran”.

În acelaşi complet, s-a ales preşedintele de şedinţă pentru următoarele trei luni, iar acesta este consilierul local Florea Voicilă. Mandatul său a început cu stângul, în sensul că a nimerit o greşeală de exprimare, taxată de colegul din Opoziţie, consilierul Alexandru Neacşu, un cunoscut combatant al torturilor la care este supusă frecvent limba română.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*