liberinteleorman.ro

Poliția Teleorman recrutează, din sursă externă, polițiști și personal contractual

11 ianuarie 2018

Da, ai citit bine. În această perioadă, PoliȚia Română scoate la concurs 770 de posturi de polițiști și personal contractual.

 Știm că în aceste zile meseria de polițist nu mai pare atât de tentantă. Ai auzit tot felul de lucruri îngrozitoare despre noi: un polițist pedofil prins cu greutate de colegii lui. Nu avem noi cum să-ți facem dovada, acum, că lucrurile nu sunt chiar așa, dar îți promitem că, și în acest caz, cei responsabili nu vor scăpa.

Indiferent de ceea ce se spune despre noi în această perioadă, trebuie să știi că, din echipa Poliției Române fac parte oameni  pentru care nu contează decât aflarea adevărului, care nu au liniște până nu dovedesc că, cei care au încălcat legea, sunt acolo unde le este locul, în spatele gratiilor.

Poate că nu suntem perfecți, poate că avem multe defecte, dar cu siguranță suntem profesioniști, iar rezultatele obținute  vorbesc de la sine.

De aceea, înainte de a lua o hotărâre dacă să accesezi sau nu unul din posturile scoase la concurs, gândește –te și pune în balanță dacă munca de ani de zile a unor oameni excepționali poate fi ștearsă cu buretele de o persoană.

În contextul prezentat, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman a demarat procedurile privind organizarea unor concursuri pentru încadrarea unor posturi vacante de polițist și personal contractual, prin recrutare din sursă externă.

Vor fi scoase la concurs următoarele posturi:

  1. Posturi de politist:
  • Ofițer de politie la Serviciul Financiar, absolvent de studii economice
  • Ofițer de politie la Serviciul Criminalistic, absolvent de studii în domeniul psihologie
  • Ofițer de politie la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, absolvent de studii economice
  • 2 posturi de agent de politie la Biroul Cominicații și Informatică, absolvent de liceu cu diploma de bacalaureat
  • Agent de poliție la Post poliție comunal Cervenia, post scos la concurs prin modalitatea reincadrarii ca polițiști a persoanelor cărora le-au încetat raporturile de serviciu, care au studii corespunzătoare cerinţelor postului şi îndeplinesc condiţiile legale,
  1. Posturi de personal contractual:
  • Muncitor calificat la Serviciul Logistic, specialitatea electrician întreținere în construcții
  • Operator controlor date la Serviciul Rutier
  • Referent la Poliția orașului Videle

Pentru cele 8 concursuri au fost publicate anunturi pe pagina de internet a inspectoratului, unde se regasesc toate conditiile generale precum și cele specifice pe care trebuie sa le indeplinească persoanele care vor sa candideze pentru ocuparea acestor posturi. De asemenea, anunturile contin necesarul de documente ce trebuie depuse.

Înscrierea candidaţilor se face personal, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, de luni până vineri, între orele 13:00 – 15:30.

Pentru posturile de politist perioada de depunere a dosarelor de candidat este 10 – 19.01.2018.

Pentru posturile de personal contractual perioada de depunere a dosarelor de candidat este 11 – 26.01.2018.

Probele de concurs constau în:

– o proba scrisa în cazul posturilor de politist, sustinuta in data de 17.03.2018, cu exceptia postului de agent de politie ce va fi ocupat prin reincadrare, caz în care se va sustine o proba de evaluare a performantelor fizice, în perioada 02-08.03.2018

– proba scrisa la data de 02.03.2018 și interviu la data de 07.03.2018, în cazul posturilor de personal contractual.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Angajatele unei cofetării din Alexandria s-au luptat cu hoții până a venit Poliția

Următorul articol

Un polițist din Teleorman bate femei și bărbați în interes de serviciu: „Mi-a lovit soția cu pumnul, m-am dus să o apăr, m-a lovit și pe mine, mi-a prins mâna în ușă…”

Cele mai recente articole de Actualitate