Poliția Municipală Alexandria este ținută în continuare în vâjâială

în Actualitate/Dezvăluiri/Politica altfel

Monica Vasilescu

Vâjâială este numele actualului conducător al Poliției Municipale Alexandria și un cuvânt care descrie drept situația în care se află organul de stat însărcinat cu menținerea ordinii publice și cu reprimarea infracțiunilor. Pe hârtie.

Vâjâiala a intrat pe geamurile învechite ale clădirii în care își are activitatea Poliția Municipală Alexandria și nu ne referim la actualul șef, ci la vântul care suflă rece în cefele polițiștilor. În camerele transformate în birouri în care ne ducem să ne plângem la Poliție ne împiedicăm de calorifere și alte instalații de încălzit, ne străduim să nu greșim hârtia pe care scriem declarația, că s-ar putea să fie ultima, și aia adusă de omul legii, de acasă. Ne grăbim, în general, să ieșim cât mai repede de acolo, să nu ne trezim cu vreo bucată de tavan în cap. Chiar și la ieșire e dubios și, în același timp, amuzant, să auzi manelele vecinilor distractivi și să vezi haine izinite întinse pe sfori agățate la geamuri sparte. Nu este o nuvelă despre un cartier de mărginași, ci realitatea din instituția care trebuie să apere Alexandria de nereguli. O realitate pe care polițiștii o acceptă, iar șefii lor o doresc în continuare, că au alți șefi, alte priorități. Cu toate că aveau promisiuni de mutare într-un spațiu decent… Concret, printr-o adresă din luna octombrie, Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman solicită Primăriei Alexandria transmiterea în folosință gratuită a imobilului situat pe str.1 Mai, nr.107, Bl.B9, sc.A, etajele: parter, etajul 1, etajul 2, etajul 3, unde își desfășoară activitatea Poliția municipiului Alexandria. Primăria a fost de acord, astfel că, Victor Drăgușin și Valentin Dumitrașcu au semnat un contract de comodat pentru alți 25 ani, act în care se prevede că ocupantului îi revine sarcina să suporte cheltuielile de întreținere/reparații necesare desfășurarii în mod corespunzător a activității. Adică, lui Vâjâială. Și nu vrem să fim apărătorii polițiștilor, dar nu am dori să vedem că munca lor se va plia pe condițiile oferite, deși nu avem speranțe prea mari că nu vor fi într-o continuă vâjâială…

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*