Poliția de Frontieră de la Zimnicea l-a dat cu barca pe Preasfințitul Galaction

în Actualitate/Dezvăluiri/Politica altfel

Monica Vasilescu

Creştinii au sărbătorit, astăzi, Boboteaza. Unii dintre ei, mai precis cei de la Zimnicea, au avut onoarea de a sărbători această zi specială alături de Preasfințitul Episcop al Alexandriei și Teleormanului, Galaction Stângă. ”Alături”, vorba vine, că, practic, șeful preoților din Teleorman a stat departe de oameni. El s-a dat cu barca Poliției de Frontieră de la Zimnicea, lângă primarul orașului, Petrică Pârvu, și alte două-trei personalități ale bisericii, iar la finalul plimbării a aruncat o cruce în apă. Obiceiul spune că, de Botezul Domnului, natura întreagă se sfinţeşte. În tradiţia ortodoxă, preotul împreună cu credincioşii merg pe malul unei ape unde are loc slujba de Agheasmă Mare, adică de sfinţire a apei, apoi, preotul aruncă o cruce în apă, iar curajoşii încearcă să o recupereze. Așa fac preoții. Șeful lor, însă, a luat exemplu de la Arhiepiscopul Tomisului, care s-a cocoțat pe o cisternă s-o sfințească, și a făcut, de asemenea, spectacol din ritualul prin care se conferă apei caracter sacru. Cu atitudine de profet, înveșmântat în straie cu fir auriu, episcopul nostru s-a urcat în barca pe care stă scris ”Poliția de Frontieră”, a grăit trei-patru cuvinte și a aruncat crucea în apa Dunării, pe care au recuperat-o câțiva temerari, aruncați în apă după ea, purtând veste roșii.

La eveniment au participat zeci de credincioși. Și, probabil, nimeni nu a râs de ridicolul situației, cum nu s-a întâmplat nici la slujba Paște, de anul trecut, desfășurată de la Catedrala din Alexandria, acolo unde Galaction Stângă a ieșit din biserică înconjurat de bodyguarzi. Cine să se mai mire sau să se revolte la circ de proastă calitate în județul în care singura speranță de mai bine a rămas Dumnezeu…

Sursă video: Trinitas

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*