Poeții scriu, arhaicii compun muzica și cântă!

în Cultură

Monica Vasilescu

antologia-poeziei-muzicaleTrupa Arhaic, înființată în urmă cu cinci ani, la inițiativa lui Nicolae Doboș, i-a obișnuit pe iubitorii muzicii sale cu numeroase proiecte de anvergură. De data aceasta, membrii trupei lansează proiectul Antologia Poeziei Muzicale (APM), cu titlul „rugă pentru poeții români„ –  volumul II, un proiect în care poeții scriu, iar ahaicii compun muzica și cântă.

Făuritorii de stihuri care doresc să-și pună poemele pe muzica arhaicilor vor îndeplini câteva condiţii de participare. Astfel, pot să participe poeți din țară sau din străinătate, indiferent de vârstă. Se primesc numai poezii cu rimă (10 poezii), minim 2 strofe, maxim 4, fiecare strofă formată din 4 sau 6 versuri, cu specificația: pentru Antologia Poeziei Muzicale (APM), albumul „rugă pentru poeții români„ – volumul II. Acestea vor fi trimise până la data de 30 martie 2017 pe email: [email protected]
Poetul va trimite tot în adresa de email adresa sa poștală, un număr de telefon și o fotografie scanată în format jpg. Poeții confirmați vor participa cu un poem la editarea albumului muzical, muzica fiind compusă și interpretată de Trupa Arhaic. Poeții prezenți prin poezia lor pe acest album muzical vor participa financiar la o parte din cheltuielile de imprimare, masterizare, mixare, multiplicare cu suma de 200 lei. Din această, sumă fiecare poet va primi 5 CD, taxele poștate fiind suportate de Trupa Arhaic. La lansarea albumului vor participa și poeții care au contribuit prin poezia lor la realizarea acestui proiect muzical. Suma de 200 lei va fi expediată, în maxim 7 zile din momentul în care poetul a fost anunțat, prin telefon, că una din poeziile sale face parte din acest proiect muzical. Numărul de cont în care se va vira această sumă va fi anunțat în timp util, iar participanții sunt rugați să păstreze chitanţele de la bănci sau oficii poştale de unde fac această plată şi să indice adresa poştală exactă. Anunţaţi efectuarea depunerii prin mail: [email protected] sau pe facebook trupa arhaic, mesaje private.

„Rugă pentru poeții români” este un proiect mai vechi gândit de Nicolae Doboș, împreună cu Sorin Mircea Preda și Alex Antonescu, artiști care și-au făcut o preocupare din a înnobila spiritul uman, dorindu-și regăsirea farmecului cântecelor haiducești și al poeziilor scrise de marii poeți români.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*