Peneliștii teleormăneni au făcut demonstrație de forță la depunerea listelor de candidați pentru parlamentare

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

14825594_1289520801079050_961091569_nToată floarea cea vestită a PNL-ului s-a aflat, astăzi, la Biroul Electoral Județean, pentru a depune listele pentru parlamentarele din decembrie. Primari, consilieri și simpli membri de partid au umplut holul Palatului Administrativ din Alexandria, întru susținerea candidaților peneliști, primii la BEJ pentru scrutinul acesta. După validarea dosarului fiecăruia dintre candidați, fruntașii partidului, Daniela Mara Calista și Eugen Pîrvulesccu au făcut declarații. ”Am depus listele pentru Parlamentul României, Camera Deputaților și Senat. Obiectivul nostru este unul măreț, doi deputați și un senator. Daniela Mara Calista deschide lista pentru Camera Deputaților, Mihai Murar este pe locul doi și Eugen Pîrvulescu pe locul I la Senat. Este o echipă formată din oameni care nu au avut niciun mandat de parlamentar”, a spus președintele PNL Teleorman.

14874902_1289522247745572_231990630_nLa rândul său, Daniela Mara Calista, trimisă de la București să candideze în Teleorman, a ținut să facă referiri la prezența sa pe listele PNL-ului județean. ”Știu că una dintre întrebările tuturor a fost: ”de ce Teleorman?”. În primul rând, după cum și dumneavoastră știți, în ultimul an de zile mi-am desfășurat activitatea în Guvernul României. Am avut plăcerea să mă implic în mai multe proiecte care țin de acest județ, fie că vorbim despre Ministerul Agriculturii, despre Cadastrare, despre irigații, despre Ministerul Economiei, despre faptul că, În Teleorman, economia este cvasi zero, nu sunt locuri de muncă atât cât trebuie. Aceste proiecte mi-au dat prilejul să vin în Teleorman, să văd despre ce este vorba și să mă ambiționeze să ridicăm acest județ, să punem o legătură între Teleorman și București, să-l ridicăm economic, să-l ridicăm social și să nu mai existe 1700 de ajutoare sociale, ci lumea să muncească și să primească conform meritelor”. Întrebată dacă știe situația economică a județului, Daniela Mara Calista s-a rezumat la a spune că are cunoștință despre ce este vorba, dar mai are multe de aflat.

Mai vorbăreț a fost Eugen Pîrvulescu, șeful PNL, care a făcut o radiografie a tuturor întâmplărilor politice din ultima săptămână. ”Ne-am eliberat puțin de stresul Liviu Dragnea. El ne-a arătat disprețul pe care îl are pentru Teleorman. Să vii de la București, în 10 minute, să dictezi totul, mi se pare un dispreț față de primarii PSD, un dispreț față de Organizația Județeană a PSD, să nu te consulți cu cineva și să nu te gândești la județul acesta. Mi se pare un dispreț din partea domnului Adrian Gâdea, cu care m-am luptat la alegerile locale. Vreau să vă spun că nu am crezut niciodată că o să părăsească județul și că nu este un om de cuvânt. Vreau să vă spun că sunt foarte dezamăgit și că ceea ce spuneam eu Guvernului s-a adeverit, că au un prefect pesedist, Carmen Daniela Dan, care își permite și acum să parcheze mașina pe scările Prefecturii. Un pesedist care în 10 minute a lăsat Prefectura și a trecut membru de partid, nu știu cum s-a întâmplat lucrul acesta, dar este genul lui Liviu Dragnea”.

Referitor la oferta electorală făcută de ALDE lui Marin Almăjanu, Eugen Pîrvulescu a întrebat: cine e ALDE? ”Doi C nu fac cât un M. Adică doi Calotă nu fac cât un Mihai Murar. ALDE nu va avea nici posibilitatea să se gândească la un loc de parlamentar. Vreau să spun, aici, public, să nu se joace nimeni cu domnul președinte Marin Almăjanu și cu personalitatea dânsului. Să nu-și permită nimeni. Domnul președinte Marin Almăjanu rămâne în partid. Este un fals grosolan și o joacă a celor doi C”.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*