PNL Teleorman a scos în stradă 400 de oameni. Revendicarea lor: „Vrem viitor!”

în Actualitatea politică/Din culisele politice

Carmen Dumitrescu

În cursul zilei de 20 noiembrie, la Alexandria a avut loc un protest neautorizat. El a fost pus de cale de conducerea PNL, pentru a atrage atenția membrilor de partid, dar și oamenilor din județ, asupra moțiunii de cenzură inițiată de partidul galben. Protestatarii liberali, aduși din toate colțurile județului, s-au întâlnit în fața sediului PNL, înarmați cu pancarte și vuvuzele, toate menite să pună punctul pe problema fundamentală a Teleormanului: hegemonia lui Dragnea. Ulterior, mulțimea s-a deplasat către Prefectura Teleorman.

Protestul nu a fost autorizat de autoritățile teleormănene, pe motiv că el nu a fost anunțat în intervalul de timp specificat de lege. Pe de altă parte, din răspunsul primit de PNL rezultă că nici autoritățile nu stau prea bine cu datele, ei specificând acolo că cererea PNL a fost făcută… poimâine (n.r. – 22 noiembrie). Dincolo de aceste probleme organizatorice, am remarcat faptul că PNL Teleorman a putut scoate în stradă aproximativ 400 de persoane și, într-un județ precum Teleormanul, unde frica e la ea acasă, numărul e semnificativ. Participanții s-au dovedit a fi extrem de vocali și au avut revendicări ferme, transpuse pe pancarte. Printre cele mai emoționante dintre ele s-au numărat: „Vrem viitor!”, „Ia atitudine!”, „Ne-am săturat de minciuni!”. Liderul PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, a mulțumit celor care s-au prezentat la protestul anunțat de partid, conștient de faptul că în Teleorman îți trebuie curaj ca să strigi împotriva lui Dragnea și a vorbit despre problemele primarilor PNL, dar și despre durerea teleormănenilor apăsați de jugul pesedist, încheind prin a citi în fața participanților, moțiunea PNL: „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă!”

Ca un bun ospătar, subprefectul Teleormanului, Nelu Oprea, a ieșit pe treptele Prefecturii pentru a-i servi pe liberali, însă liberalii au considerat că e mai bine să vorbească cu paznicul instituției, în speranța că va deveni și el prefect într-o bună zi. Nu de alta, dar prefectul actual și fostul paznic al Primăriei Alexandria și-a luat concediu astăzi de frică. Căci nu e puțin lucru să spui două vorbe în fața oamenilor care așteaptă niște lămuriri, după atâția ani de foame și frică.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*