liberinteleorman.ro

PNL și PSD se ceartă pe buget, în Teleorman – Liberalii vor investiții, social-democrații, funcționare

27 ianuarie 2023
Advertisement

Coaliția guvernamentală nu funcționează în Teleorman, astfel că, în Consiliul Județean, acolo unde PNL are majoritatea consilierilor, iar PSD deține președintele, e un conflict continuu. În prezent, cele două partide se contrează pe bugetul de venituri și cheltuieli. Pe de o parte, Eugen Pîrvulescu, președintele PNL spune că liberalii nu vor vota un buget care bazează doar pe cheltuieli de funcționare, în detrimentul investițiilor, pe de altă parte, Adrian Gâdea vrea mai mulți bani pentru funcționare.

„Nu suntem de acord cu această formă de buget care nu poate susține investiții, care să asigure dezvoltarea județului. În bugetul de anul trecut, am avut aprobate investiții importante, cum ar fi 5 centre ISU, un spital de oncologie, un drum județean, 4 azile, 15 platforme de gunoi, sprijin pentru elevii constând în 11.000 de ghiozdane… Ei bine, nimic dintre acestea nu au fost făcute pentru că aparatul de specialitate și președintele Consiliului Județean nu și-au făcut treaba, pentru că nu au viziune. Același lucru s-a întâmplat recent în cazul apelului de proiecte privind dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ prin PNRR. Și de această dată, cei din aparatul de specialitate al Consiliului Județean nu și-au asumat o astfel de muncă și au pasat problema către directorii de școli… Îi vom ajuta noi”, a spus Eugen Pîrvulescu.

Întrebat cum vor aborda consilierii județeni liberali această situație în cadrul ședinței de astăzi, acesta a declarat că dacă bugetul nu va aloca 60% din cheltuieli către dezvoltare, liberalii nu îl vor vota: „Toate proiectele de investiții despre care am vorbit vor fi prevăzute încă o dată, iar dacă amendamentele noatre vor trece de vot, atunci bugetul va arăta, așa cum este normal, 60% – investiții și dezvoltare și 40% – cheltuieli de funcționare. În acest caz, vom vota bugetul”, a spus președintele PNL.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Centura Giurgiu Vest, un mare eșec preconizat

Următorul articol

Tutunul românesc, și subvenționat, și suprataxat. Ioan Niculae, principalul beneficiar

Cele mai recente articole de Actualitate