PNL Alexandria testează pe Facebook potențialii candidați la Primăria Alexandria: Vera Mitran și Cătălin Dumitrașcu sunt favoriții mediului online

în Actualitatea politică/Administratie

Desemnarea unui candidat pentru Primăria Alexandria e o adevărată provocare pentru PNL, care trebuie acum să se comporte ca un partid cu prima șansă în alegerile locale care vin. În aceste condiții, selecția pretendentului la fotoliul de primar al orașului nu se poate face doar printr-un sondaj intern de partid, lucrat cu atenție în laboratoarele secrete ale organizației județene. Ea trebuie să țină cont și de popularitatea în mediul online a aspiranților la prima funcție din primăria reședinței de județ. Și un prim astfel de sondaj a fost lansat pe pagina Partidului Național Liberal (organizația Alexandria), sondaj în care au fost incluși toți cei despre care s-a vehiculat în spațiul public că ar putea deveni candidați ai PNL.

O mare surpriză a fost prezența în sondaj a Ralucăi Fedeleș, cunoscută mai mult ca om de afaceri decât ca om politic, căreia nu-i bănuiam aspirațiile politice atât de înalte. Probabil că și publicul a fost în aceeași situație, Raluca Fedeleș ocupând ultimul loc în clasament. O altă surpriză este Vera Mitran, femeie de afaceri și soția celui care a fost președintele organizației locale PNL Alexandria, răposatul Mihai Murar, însă în cazul ei înțelegem că dorința de a candida vine dintr-o încercare sentimentală de a duce mai departe munca celui căruia i-a fost alături atâta vreme. De altfel, Vera Mitran ocupă primul loc în acest sondaj online, probabil și pentru că oamenii l-au apreciat mult pe Mihai Murar și știu că în această luptă, cea care i-a fost soție intră cu un interes sincer, de a continua un obiectiv politic pe care l-a și susținut în vremea în care Mihai Murar trăia.

Pe locul al doilea în sondajul online a fost plasat Cătălin Dumitrașcu, medic la Spitalul de Urgență din Alexandria și un personaj foarte popular, care ar putea fi cu adevărat una dintre puținele variante de candidat bun pe care PNL l-ar putea propune pentru Alexandria. Din păcate, Cătălin Dumitrașcu care, pe vremuri, își dorea să-și testeze popularitatea prin vot, acum pare ceva mai distanțat de mediul politic și, din sursele noastre, se pare că el apare în sondaj numai din dorința partidului, nu și a persoanei testate. Căci Cătălin nu-și mai dorește să lupte din prima linie.

Pe locul al treilea în sondaj este Gabriel Florea, om de afaceri cunoscut mai ales prin încercările lui de a oferi daruri simbolice și foarte valoroase orașului Alexandria, precum statuia dedicată ostașilor români situată în parcul de lângă Centrul Cultural Teleorman sau cele trei busturi (ale lui Noica, Preda și Stancu) care vor fi oferite orașului pentru a putea amenaja un parc al personalităților teleormănene. Prezența lui Gabriel Florea în sondaj este destul de stranie, pentru că el nu este membru PNL. Dar probabil că este curtat de conducerea partidului, care ia în calcul și implicarea unor persoane care n-au avut foarte multă vizibilitate la nivel local, dar care s-au afirmat și altfel decât politic.

La fel de ciudat este și faptul că în sondaj nu a fost inclus Eugen Pîrvulescu, președintele filialei județene a partidului, care ar trebui să treacă și el prin niște teste de popularitate în nume personal. Măcar așa, ca exercițiu pentru Consiliul Județean, pe care deja îl declară redută câștigată, însă fără prea multe argumente.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*