PMP îl scoate din umbră pe Nițulescu! Joc aberant de putere în sânul Dreptei

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Multă vreme, atenția publică în Teleorman s-a focusat pe Liviu Dragnea, iar cel care i-a fost la început prieten și apoi inamic declarat, Teodor Nițulescu a intrat într-un con de umbră binemeritat, am spune noi. Nu de alta, dar ne amintim mai multe episoade din istoria recentă, în care Nițulescu, ajuns pe poziții de forță, n-a putut să se abțină din a se comporta și exprima public foarte agresiv. E drept, politicianul a furnizat opiniei publice informații interesante despre Liviu Dragnea, dar asta nu anulează și nu-i scuză trecutul. De-a lungul ultimilor ani, Nițulescu a tot căutat o breșă pentru a reveni în atenția publică, de pe o poziție de putere.

Contextul politic nu i-a permis până acum acest lucru, dar jocul de putere din PMP Teleorman a reușit să spargă o intrare pentru acest vechi pilon al politicii teleormănene, care încă le mai dă multora fiori reci. Ce s-a întâmplat la PMP? Adrian Florescu a decis să-și dea demisia din funcția de președinte al partidului, având în vedere faptul că momentan se confruntă și cu niște probleme de sănătate. De la București, un deputat destul de controversat aștepta o portiță către o organizație locală din partid, care să-i asigure continuitatea în parlament și, deci, o eventuală candidatură la parlamentare. Este vorba despre Doru Coliu, deputat din Diaspora, cu domiciliul în Spania, care poartă în spate o condamnare mai veche. Desigur, asta nu l-a împiedicat să renunțe la cariera politică, așa că a profitat de situația partidului din Teleorman și a decis să revendice locul principal în partid. Doru Coliu a venit astăzi în Teleorman pentru a se face cunoscut, dar a întâmpinat o reticență din partea presei locale, care a simțit că jocul din spatele venirii lui în Teleorman e mai complicat decât pare.

Și chiar când deputatul încerca să explice că Nițulescu nu a avut niciun amestec în povestea desemnării sale în Teleorman, iată că personajul a intrat în sala în care se ținea conferința de presă, cu ochelari de soare pe ochi și cu micile glumițe care îl caracterizează la purtător. A declarat, în acest context, că s-a prezentat la PMP în calitate de „invitat”. Momentul a fost cu totul și cu totul straniu, amintind despre comportamentul care l-a făcut pe Nițulescu să fie perceput în județ precum echivalentul lui Dragnea, dar mai pe dreapta așa…

Ulterior, am aflat de la Doru Coliu că asocierea cu Nițulescu vine dintr-o încercare a PMP de „a-și deschide porțile”. Este foarte dubios tot acest joc și periculos în același timp, pentru că el nu face altceva decât să scoată la lumină un personaj politic al cărui loc părea foarte confortabil în trecut. Da, este adevărat că Nițulescu a îmbătrânit și că poate nu mai are vâna de pe vremuri, dar, pe de altă parte, mintea diabolică ce l-a consacrat ca pe un personaj de temut nu s-a pierdut. Și, dintr-un punct de vedere, cel al populației care așteaptă politicieni noi și cu trecut curat, jocul absurd de la PMP Teleorman nu se poate termina decât prost.

1 Comment

  1. PMP Teleorman are de pierdut.
    sper ca Tomac sa fie informat si ia masurile necesare…
    „relicvele” politice sa ramana in afara politicii normale.
    nitulescu=dracnea;
    dracnea=nitulescu…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*