liberinteleorman.ro

Plus/Minus – Stelică Tălpigă și Mugur Bățăuș

16 august 2016

Monica Vasilescu

stelica Tălpiga+ Stelică Tălpigă ar fi putut deveni mai mult decât un consilier local într-un oraș ca Alexandria. El a militat întotdeauna pentru bunul mers al lucrurilor în societate și s-a implicat public atât cât i s-a permis. Poate și profesia de dascăl la o școală specială îi ascute accesele pentru normalitate. Din punct de vedere politic, el și-a dat sufletul la PP-DD (un partid senzațional de ridicol), și a mai rămas o vreme după ce acesta a fost înghițit de vulturul UNPR. Personaj decent și fără interese de grup, Stelică Tălpigă nu s-a acomodat în noua structură, așa că nu prea s-a mai implicat în viața de partid, după ce a observat că alții, sub nivelul lui, fac regulile. Și de atunci nu l-am mai văzut aproape de nicio formațiune politică. Din contră. L-am întâlnit la teatru, la film, la concerte și la puținătatea activităților culturale de pe la noi. Asta ne face să-i acordăm un mare Plus și apreciem că nu a s-a reorientat către alte partide (cum e cazul lui Iotu, spre exemplu), pentru a rămâne pe un fotoliu insalubru, dar comod.

– Mugur Bățăuș este un rozător de la stat. Bugetar de profesie, funcționarul public despre care facem scriere este unul dintre oamenii care fac reverențe la șef în orice clipă a zilei, așa cum mai sunt pe la Consiliul Județean Teleorman niște căpetenii cărora noi, cei din presă, nu prea le acordăm importanța cuvenită. Omul nostru nu este nici pe departe unul dintre săracii Teleormanului, vila dinspre Peco stând mărturie acestei afirmații. Totuși, Bățăuș nu renunță la a ocupa un post public în detrimentul unui tânăr, căci nu-i ajung cei aproape 3.000 lei pensie la o adică. S-a învățat să facă parte din tot felul de comisii și comitete, iar suma de pensionare nu acoperă nici utilitățile, după cum se vaită. Nici întrebările celor de la DNA nu prea-i plac, dar e mai important să-și plătească gazele la casa cu etaj din Alexandria și să facă plecăciuni adânci, pentru că, oricum, în viață, suferinţele bunăstării sunt nesfârşite. Minus!

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Si acolo la teatru si la film,Talpiga arunca manifeste impotriva lui Dragnea pe sub scaun.Asa da opozant.Are sanse mari.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ion Moraru, moldoveanul care le-a predat teleormănenilor lecția umanității

Următorul articol

Fișcuci renunță la marketurile Dunărea și Nord

Cele mai recente articole de Actualitatea politică