Plt.maj. Mișu Marian, la datorie și în timpul liber

în Actualitate

Astăzi, pe la orele prânzului, la intersecția străzilor București și Ghica, din municipiul Alexandria, două autoturisme au intrat în coliziune, unul dintre ele, cu mai mulți pasageri în interior, răsturnându-se.

Din fericire, la fața locului se afla și plt.maj. Mișu Marian, comandant echipaj și conducător autospeciale în cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, aflat în timpul său liber, care a sesizat imediat pericolul în care se aflau persoanele respective.

În urma impactului și răsturnării autoturismului au rezultat scurgeri de carburant și ulei, fapt ce putea conduce la izbucnirea unui incendiu. Pericolul era cu atât mai mare cu cât persoanele respective erau blocate în caroseria mașinii, evacuarea lor fiind dificilă.
Având experiența de partea sa, subofițerul participând în cadrul subunității de pompieri la toate tipurile de intervenție – incendii, SMURD și în prezent pe autospeciala de descarcerare – fără să mai stea pe gânduri, a deconectat bornele de la baterie și a procedat la extragerea victimelor, trei femei de aproximativ 40 – 45 de ani, cu diferite traumatisme, însă conștiente și cooperante, prin haionul din spate al mașinii.

În scurt timp, la fața locului au ajuns și colegii pompierului, aflați la datorie în tura de serviciu, împreună cu personalul SAJ, care au preluat două dintre victime și le-au transportat la spital. Cea de a treia persoană, care suferise ușoare traumatisme, după primirea primului ajutor, a refuzat transportul la spital. Cazul a fost preluat de poliție pentru cercetări.

Marian a demonstrat, încă o dată, că pompierii teleormăneni sunt oameni în slujba semenilor și în orice moment este nevoie sunt alături de cei aflați în dificultate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*