liberinteleorman.ro

Plt. adj. Stanciu Constantin, din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, salvator și în timpul liber

9 februarie 2018

Ieri dimineață, în jurul orei 09.15, la intersecția străzilor Libertății cu dr. Stâncă, din municipiul Alexandria, s-a produs un accident rutier între două autoturisme, rezultând două victime.

Aflat în zona respectivă, în timpul său liber, plt. adj. Stanciu Constantin, din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, fără să stea pe gânduri, a sărit în ajutorul celor implicați în accident, a deschis una dintre ușile autoturismului în care se aflau cele două victime blocate, a asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin decuplarea bornelor de la baterie și a monitorizat cele două persoane până la sosirea colegilor săi.

Misiunea sa a continuat prin furnizarea datelor necesare derulării rapide a procedurilor de salvare, după care a sprijinit echipajele profesioniste până la finalizarea intervenției.

În urma accidentului au rezultat două victime, un bărbat de 57 de ani și o bătrână de 75 de ani, conștiente, stabile și cooperante, acestea fiind preluate după eliberarea din caroseria deformată de către echipajele SMURD și SAJ pentru a fi transportate la spital. Cazul a intrat în atenția poliției pentru cercetări.

Plt. adj. Stanciu Constantin, subofițer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, a dovedit incă o dată că pompierii militari teleormăneni sunt oameni în slujba semenilor și în orice moment este nevoie sunt alături de cei aflați in dificultate. Îi prețuim pe cei care vorbesc prin faptele lor, și nu prin cuvinte, pe cei care transformă nobila misiune de salvator, din profesie în vocaţie!

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Lansare de carte românească în Belgia. Carmen Dumitrescu își va prezenta cărțile la Bruxelles

Următorul articol

Profesoara de matematică a Școlii „Mihai Viteazul” răspunde acuzațiilor formulate de părinții care susțin că ar condiționa notele elevilor de prezența la meditații

Cele mai recente articole de Actualitate