Plt. adj. Stanciu Constantin, din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, salvator și în timpul liber

în Actualitate

Ieri dimineață, în jurul orei 09.15, la intersecția străzilor Libertății cu dr. Stâncă, din municipiul Alexandria, s-a produs un accident rutier între două autoturisme, rezultând două victime.

Aflat în zona respectivă, în timpul său liber, plt. adj. Stanciu Constantin, din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, fără să stea pe gânduri, a sărit în ajutorul celor implicați în accident, a deschis una dintre ușile autoturismului în care se aflau cele două victime blocate, a asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin decuplarea bornelor de la baterie și a monitorizat cele două persoane până la sosirea colegilor săi.

Misiunea sa a continuat prin furnizarea datelor necesare derulării rapide a procedurilor de salvare, după care a sprijinit echipajele profesioniste până la finalizarea intervenției.

În urma accidentului au rezultat două victime, un bărbat de 57 de ani și o bătrână de 75 de ani, conștiente, stabile și cooperante, acestea fiind preluate după eliberarea din caroseria deformată de către echipajele SMURD și SAJ pentru a fi transportate la spital. Cazul a intrat în atenția poliției pentru cercetări.

Plt. adj. Stanciu Constantin, subofițer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, a dovedit incă o dată că pompierii militari teleormăneni sunt oameni în slujba semenilor și în orice moment este nevoie sunt alături de cei aflați in dificultate. Îi prețuim pe cei care vorbesc prin faptele lor, și nu prin cuvinte, pe cei care transformă nobila misiune de salvator, din profesie în vocaţie!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*