Pîrvulescu: “Vrem să ne luăm primarii înapoi!”

în Actualitatea politică

eugen pirvulescuCarmen Dumitrescu
Conferinţa de presă organizată de Eugen Pîrvulescu şi Cristi Barbu în cursul zilei de 5 octombrie a avut ca principale teme de dezbatere problematica implicării lui Dragnea în povestea Referendumului şi mitingul de demitere a lui Victor Ponta. Cu toate acestea, s-a trecut repede peste cele două subiecte, presa locală fiind mai interesată de alte aspecte, legate mai curând de strategia PNL-ului în lupta cu adversarul roşu, dar şi de divergenţele care există acum între membrii vechiului PDL şi ai vechiului PNL.

La o primă vedere, cei doi lideri ai partidului au tendinţa să-şi ţină toată strategia la secret, considerând că orice act sincer, făcut în public, i-ar pune într-o situaţie vulnerabilă în faţa celor de la PSD. De aceea, nici Pîrvulescu şi nici Barbu nu au dorit să dea detalii concrete cu privire la mersul sondajelor interne şi nu au nominalizat niciun candidat pentru localele din 2016.

Explicaţia a venit de la Cristi Barbu, care a susţinut că dacă numele ar fi făcute publice, PSD-ul ar pune presiune asupra candidaţilor Dreptei. Evident, nici asupra acestui aspect cei doi n-au dorit să comenteze prea mult. Însă Eugen Pîrvulescu şi-a exprimat speranţa că în cursul perioadei ce urmează se pregătesc unele mutaţii politice importante la nivelul primarilor: “Cu siguranţă că vrem să ne luăm primarii înapoi şi o să mai luăm şi de la ei (n.r. – de la PSD). Eu i-am înţeles la momentul acela pe primarii care ne-au părăsit. Modul în care a procedat PSD-ul e inexplicabil, nu faptul că primarii noştri au fost îndepărtaţi de noi prin momeli de tot felul. Nu putem să-i lăsăm să ne facă asta la nesfârşit. În fiecare zi care trece, PSD-ul scade în sondaje şi în încrederea electoratului. E posibil ca din noiembrie să venim la guvernare şi atunci veţi vedea că avem dreptate. Vă garantez că dacă Ponta pleacă din fruntea Guvernului, domnul Iohannis nu va numi un premier de la PSD. Lucrurile se duc într-o zonă gri pentru PSD, chiar neagră…”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*