Pîrvulescu: “Nu suntem demoralizaţi!”

în Actualitatea politică

aclCarmen Dumitrescu

La doar o zi după conferinţa de presă organizată de PSD Teleorman, şi ACL a ţinut să organizeze o întâlnire similară cu mass-media locală, pentru a-şi explica înfrângerea din primul tur al prezidenţialelor. Ceea ce şeful de campanie al ACL, Eugen Pîrvulescu, a ţinut să precizeze a fost că, deşi sunt presupuse ingerinţe ale PSD în campania ACL din mediul rural, primarii liberali şi democrat-liberali nu pot fi blamaţi de vreo înţelegere cu adversarul roşu, pentru că toţi sunt loiali.

Mai mult, Florin Titirişcă, liderul organizaţiei locale Alexandria a ACL, a promis că turul doi al prezidenţialelor va veni cu rezultate mult mai bune pentru Opoziţie care va fi puternică, de această dată. Ambii lideri ai ACL au admis în conferinţa de presă că au tratat primul tur al prezidenţialelor cu lejeritate şi că îşi asumă consecinţele.

Emergenţele externe par a fi afectat “subsolurile” partidului, dar Pîrvulescu susţine că ACL cunoaşte acum strategia PSD şi nimeni nu mai are emoţii cu privire la turul al doilea: “Suntem la câteva zile după primul tur… Suntem după nişte alegeri care, din punctul meu de vedere, au fost grele… Foarte grele! Considerăm că a fost un rezultat nesatisfăcător pentru noi, la nivelul judeţului Teleorman şi considerăm că adversarii noştri politici au lucrat prin subsoluri. Dar n-aş vrea să vorbesc foarte mult despre adversarii noştri, pentru că asta ar însemna să le dăm prea multă importanţă… În ziua votului, noi am fost în teren, ne-am ocupat de supraveghere şi organizare, avem dovezi că adversarii noştri au încercat şi au şi reuşit în unele locuri să comită abateri. Dar nu acesta e scopul întâlnirii de astăzi. Scopul meu de astăzi e să vă spun că nu suntem demoralizaţi. Nu avem un rezultat bun, dar eu consider că lupta abia acum începe. Am învăţat din primul tur şi ne-am dat seama cum lucrează adversarii, aşa că în turul al doilea avem şi noi o strategie bine pusă la punct. La nivel naţional, rezultatul lui Klaus Iohannis este unul foarte bun, dar vreau ca în turul al doilea, noi, cei de la Teleorman să aducem o contribuţie mai mare la reuşita candidatului nostru. Ne-am dorit mai mult, dar noi am vrut să ducem o campanie curată. Noi ne vom mobiliza, pentru că ne-am dat seama că primarii noştri sunt foarte determinaţi şi au acum hotărârea să scoată scoruri mai bune. Cred că unii dintre noi au tratat cu puţină lejeritate acest prim tur. Tocmai de aceea s-au întâmplat toate acestea. Dar în turul al doilea lucrurile se vor îmbunătăţi. Şi avem o strategie foarte bine pusă la punct în sensul acesta. Vom mobiliza mai mulţi tineri şi mai mulţi oameni de Dreapta şi ne vom lua electoratul nostru şi de la Tăriceanu, şi de la Macovei, şi de la Udrea, şi de la Diaconescu, pentru că am convingerea că mulţi dintre cei care i-au votat nu vor vota acum cu PSD-ul. Şi  cred că turul doi, judeţul Teleorman va fi printre judeţele fruntaşe la nivel naţional… Am certitudinea că oamenii şi-au învăţat lecţia şi, în plus, noi ştim acum cum lucrează adversarul.”

Şi Florin Titirişcă a promis că următorul tur al alegerilor prezidenţiale va veni cu rezultate mult mai bune pentru Opoziţie, cel puţin la Alexandria: “ La Alexandria, rezultatul nu este unul bun. Este sub aşteptările noastre şi ale mele, personal… Voturile au fost împărţite altfel, dar vreau să menţionez că PSD a avut sub 50% la Alexandria şi acesta mi se pare un lucru bun, la fel cum electoratul de Dreapta s-a dovedit a fi foarte numeros. Am făcut o analiză a situaţiei… Avem suficient de multe resurse ca în turul doi să obţinem un număr mai mare de voturi pe Alexandria. ”

 

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*