liberinteleorman.ro

Piețe Alexandria: „O creștere a tarifelor cu 20%, după 10 ani, nu este ceva anormal”

SC Servicii Publice Alexandria, societatea care ar trebui să se preocupe cu administrarea piețelor, parcărilor cu plată și cimitirelor din Alexandria, înființată în 2010, crește tarifele cu 20% în contextul în care oamenii de rând sunt împovărați de scumpiri, iar activitatea serviciului nu justifică o majorare. În ședința Consiliului local Alexandria, consilierul Gabriel Bulumac a atras atenția că modul în care sunt gestionate piețele nu poate justifica o majorare a tarifelor.

„La ultima ședința de Consiliu Local, am avut mai mult de 60 de amendamente pentru micșorarea tarifelor percepute de SC Servicii Publice Alexandria SRL. În medie am cerut reducerea tarifelor cu 10-20%. Această societate administrează parcările, piețele și cimitirele orașului. Este inadmisibil modul cum ne jefuiesc! Ei măresc constant tarifele, dar nu fac investiții. În plus, tarifele mărite se reflectă în prețuri mai mari pentru noi. Piețele orașului arată groaznic, comercianților nu li se oferă condiții, dar sunt jupuiți constant. La fel și în cazul cimitirelor. Nu este posibil să ne umplem de noroaie atunci când mergem să aprindem o lumânare pentru sufletele celor adormiți. Timp de peste 20 de ani, gruparea ce conduce destinele orașului, NU a făcut NIMIC pentru piețele și cimitirele orașului! Am rămas în urma civilizației.Amendamentele au fost respinse de majoritatea psd, majoritate ce a adus orașul în topurile sărăciei”, a spus consilierul Gabi Bulumac.

Reacția Piețe Alexandria

„Consilierul local, demagog, Gabriel Bulumac omite să spună că majoritatea tarifelelor pe care le modificăm erau neschimbate din 2013 (!), mai precis 32 de tarife din cele 40 modificate. Între timp… 286.49 % preț mai mare la curent electric, 198.85% preț mai mare pentru colectarea deșeurilor și salariu minim crescut de 11 ori in acești 10 ani. Aveți mai jos situația comparată a tarifelor modificate, aceeași situație lucrată de angajații Servicii Publice Alexandria a fost disponibilă și la ședințele pe comisii, cele la care consilierul nu a participat anterior dar a venit în plen, în 2023 să propună scăderi ale unor tarife la valori mai mici ca cele din 2013. E mai simplu să faci scandal în plen cu microfoane deschise, lumini aprinse și camere de luat vederi. Încercați să nu fiți populiști și să contribuiți, cât puteți, la dezvoltarea Alexandriei.Le mulțumim celor care au înțeles că o creștere a tarifelor cu 20% după 10 ani, în contextul actual, nu este ceva anormal. Desigur, oricând putem discuta despre ajustări ale acestora cu cei care își desfășoară activitatea în zonă”, spun cei de la Piețe Alexandria, probabil Octavian Teodorescu, după modul de exprimare.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Alexandria – Primăria a predat amplasamentele

Următorul articol

Daea obligă ciobanii să se școlească online ca să primească subvenții

Cele mai recente articole de Actualitate