liberinteleorman.ro

Piatra… prin mentalul artistului Costel Păun

7 noiembrie 2014

Monica Vasilescu

expozitie

Între puținele oaze în care cultura este primită se regăsește și Asociația pentru dezvoltare și promovare socio-economică-Catalactica din Alexandria. Aici, pentru a treia oară, artistul plastic Costel Păun a expus o colecție de pietre rare. La evenimentul la care a expus zece noi lucrări, acestuia i-au fost alături profesorul universitar din Craiova – Emilian Popescu, artist care a avut o expoziție de lucrări în bronz, și Doru Roată din Roșiorii de Vede, ale cărui portrete în creion au putut fi admirate în complexul cultural găzduit de Catalactica.

„Arta nu este nimic altceva decât contemplarea lumii impregnate de har, luminată din interior. A revela prezenţa lui Dumnezeu îndărătul oricărui obiect, aceasta este funcţia artei”, spune Costel Păun, pentru care sculptura este o vocaţie, nu o profesie şi a început ca un hobby.

Artistul are o întreagă filosofie despre piatră și spune că, deşi este considerat a fi un material greu şi dur, piatra se lasă uşor transformată cu ajutorul imaginaţiei, căci dacă nu o ai, te poţi împiedica şi de o hârtie.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Trupa Arhaic face regal de folk în toate colţurile lumii, nu şi la Teleorman

Următorul articol

Politică şi gramatică, lecţii esenţiale în Consiliul local Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate