Petrică Popescu: “Candidez pentru că vreau să schimb ceva și pentru că știu că lumea e dezamăgită în oraș”

în Campanie Electorala/Interviu

Petrică Popescu este candidatul ALDE la Primăria Alexandria. Nou intrat în politică, aceasta a plecat la drum cu speranța că va putea schimba ceva la nivelul Alexandriei și crede că ambiția și determinarea sunt suficiente pentru atingerea obiectivelor propuse. El va încerca în continuare să-i convingă pe alexăndreni că e timpul să schimbe actuala administrație a orașului, în ciuda faptului că este conștient de dificultatea drumului pe care a ales să meargă în această perioadă.

R. Pentru cei care nu vă cunosc, aș vrea să știu cum vă situați din punct de vedere profesional?

Petrică Popescu: Am terminat liceul la Alexandria, la fostul grup școlar IPTE, am terminat Facultatea de Mecanică Fină, pe care am terminat-o șef de promoție. Am făcut armata la Alexandria și am obținut repartiție tot la Alexandria. Am lucrat apoi la Cooperativa Meșteșugărească Unirea din 1984 până în 1993, după care mi-am înființat societatea mea, care funcționează și astăzi.

R. De ce ați intrat în politică, de ce vi s-a părut perspectiva politicii bună pentru dumneavoastră?

P.P. Nu m-am gândit că e o perspectivă bună pentru mine. M-am gândit că pot să fac ceva. Pentru că știu că lumea e dezamăgită în oraș. N-am mai făcut politică înainte și nu prea am experiența asta oratorică a contracandidaților mei, dar nu știu dacă asta contează chiar atât de mult pentru oameni.  Eu cred că sunt multe de schimbat.

R. Ce-ați vrea să schimbați?

P.P. Păi în primul rând, am văzut că toată lumea vrea parc industrial. Eu n-aș fi de acord cu asta. Mai bine găsim investitori locali dispuși să se dezvolte aici, pentru că toți cei mari vin doar dacă le acorzi niște facilități uriașe. Un alt lucru care mă interesează este reabilitarea clădirilor. Toată lumea vorbește de reabilitarea termică. Dar nimeni nu spune că toate lifturile din Alexandria au o durată de viață depășită. Durata de viață a unui lift este de 10 – 12 ani, și ale noastre au toate de la 30 de ani în sus. Și un lift costă 20.000 de euro, deci fără ajutorul primăriei nu se poate realiza treaba asta. M-am gândit și la construcția unui spital, nu neapărat pentru că cel județean n-ar face față, dar sunt infecții intraspitalicești care, indiferent de curățenie și dezinfectare, rămân. Și în Occident, spitalele au durata de viață limitată. Ar mai fi locurile de joacă pentru copii care mă preocupă. Sunt fostele centrale de cartier părăsite, în care se pot amenaja locuri de joacă pe timpul iernii și tot acolo se pot organiza eveninmente festive și zile de naștere. În plus, aș vrea ca pensionarii să plătească 50% din valoarea normală a impozitului. Mai vreau să scot hipermarketurile din oraș, ca să descongestionăm traficul rutier. În plus, mai e și problema toaletelor publice care trebuie rezolvată. Pentru că în Alexandria nu există nicio toaletă publică.

R. Cum vi s-a părut că a decurs campania până acum, cum ați perceput-o din perspectiva celui care a intrat în politică direct într-o campanie electorală?

P.P. Când am început campania și mi-au zis colegii de partid să mergem să sunăm la ușile oamenilor, mi s-a părut ceva de necrezut. Dar lumea parcă asta așteaptă. Am găsit și câteva cazuri izolate de oameni care ne-au închis ușa. Era o doamnă în PECO care spunea că ea votează cu PSD-ul și n-o interesează nimic altceva, dar în general oamenii ne primesc, ne urează succes.

R. Ce v-ați propus să obțineți în urma acestei campanii?

P.P. Sunt conștient că va fi greu, dar mi-am propus să câștig…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*