Petrică Pârvu servește intereseleTelDrum pe banii primăriei și… pe persoană fizică

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

liber2 (6)  Carmen Dumitrescu
Nu neagă nimeni faptul că Petrică Pârvu este unul dintre cei mai iubiți dintre primarii Teleormanului. Oamenii din Zimnicea spun despre el că, în fiecare dimineață, pleacă pe jos spre primărie și că, în drumul lui, stă de vorbă cu toți cei care au nelămuriri sau probleme administrative de rezolvat. De aceea, primarul din Zimnicea nu și-a făcut niciodată griji cu privire la câștigarea mandatelor. Din păcate, campaniile electorale presupun cheltuirea de bani, care nu pot veni decât de la sponsorii tradiționali ai partidului roșu din Teleorman. Și cel mai puternic sponsor al social-democrației teleormănene rămâne, așa cum e firesc, firma Tel Drum, a cărei cifră de afaceri a reușit să-i lase mască până și pe ștabii de la București. Că, de! Afacerile cele mai profitabile se fac prin căpușarea sistemului administrativ. Și de dragul PSD-ul, Petrică Pârvu a intrat într-un serios conflict de interese, servind interesele TelDrum pe banii primăriei, dar și pe… persoană fizică. Mai ales că noi știm de la Vanghelie că nu poți fi un pesedist adevărat dacă nu-ți treci păcatele pe persoană fizică.
Manevre imobiliare cu TelDrum
petrica3Prin Zimnicea se știe de ani buni că TelDrum a închiriat de la Petrică Pârvu o garsonieră. În scurt timp, în respectivul imobil s-a mutat un post de radio local, finanțat, se zice, de TelDrum, pentru că n-a dat înapoi de la propagandă în favoarea partidului roșu. Prețul chiriei lunare era unul modic, de unde rezultă faptul că Petrică Pârvu n-a intenționat nicio secundă să mulgă TelDrum de bani în interes personal, chiar dacă ar fi avut toate motivele s-o facă. De altfel, dacă aruncăm o scurtă privire pe declarațiile lui de avere din anii 2009 și 2010, aflăm că din închirierea garsonierei, primarul de la Zimnicea încasa suma modică de 1.200 lei pe an. Astfel, în schimbul chiriei modice despre care discutăm, Petrică Pârvu și-a asigurat simpatia organului de comunicare publică, dar și bunăvoința TelDrum, care urma să finanțeze în continuare campaniile electorale ale pesediștilor de pretutindeni. Iar Petrică Pârvu e un primar din categoria celor care au intenționat, mai degrabă, să ajute PSD-ul, fără a cere prea multe în schimb. Din păcate, povestea îl plasează într-o zonă de imoraliate și… ilegalitate, mai ales dacă ținem cont de faptul că Primăria Zimnicea desfășoară lucrări în colaborare cu firma căpușă a baronului roșu de Teleorman.

liber2 (5)Dacă în declarațiile sale de avere de până în anul 2014, garsoniera cu pricina apare menționată printre bunurile imobile ale primarului din Zimnicea, pe data de 26 februarie 2014, acesta a decis să scape de povara conflictului de interese, donând garsoniera buclucașă fiicei sale, Iancu Cristina Eugenia. Evident, asta nu șterge nici conflictul, și nici imoralitatea manevrei imobiliare, care s-a dovedit a fi, din punctul nostru de vedere, inutilă. Că pentru câteva mii de lei pe an nu merită să-ți pui pielea la saramură. Dar poate Pârvu crede altceva și cine suntem noi să ne băgăm nasul în calculele omului?
Primăria Zimnicea, sufocată de căpușa TelDrum
parvu1În timp ce Petrică Pârvu era titularul unui contract de închiriere cu TelDrum, Primăria Zimnicea găsea resurse pentru a contribui la profitul anual al celei mai performante firme din Teleorman. Astfel, Primăria Zimnicea a atribuit firmei Teldrum în luna iunie a anului 2013 o lucrare de betonare a străzilor din oraș, fiind vorba despre 2149 mc de beton B200, în valoare de 414.757 lei, fără TVA. La licitație au participat două firme, însă numai TelDrum a putut veni cu oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Potrivit consilierului județean, Florin Neagu, în acest moment, firma TelDrum ar avea un contract cu Primăria Zimnicea pentru construirea campusului școlar, în valoare de 10 milioane de euro. Și se pare că și alte lucrări bine plătite sunt în atenția firmei căpușă la Zimnicea. Primarul Petrică Pârvu a fost contactat pentru a-și exprima un punct de vedere asupra acestei povești iar răspunsul lui a fost unul simplu: „Asta e o poveste veche. S-a discutat despre ea și în presa centrală. Eu ce pot să vă spun acum, decât ce am spus mereu cu privire la asta: personal, nu am încasat niciun ban din respectiva închiriere.” Noi îl credem pe Petrică Pârvu, pentru că nu-l vedem genul de om care să ceară 100 de lei de la cineva, dar din păcate, documentele completate și semnate de el sunt incriminatoare, chiar dacă erau pure formalități la acea dată. Cert este, însă, că dacă ai noștri primari nu-și vor calcula mai atent obligațiile față de TelDrum și mijloacele de a le duce la îndeplinire, nu ne va suprinde o vizită a celor de la DNA prin cam toate instituțiile care utilizează fonduri publice din Teleorman.
TelDrum, probleme?
De o perioadă de timp, însă, treburile TelDrum par să meargă prost. Că o fi de vină vizita celor de la DNA la Proinvest, că unii primari sunt speriați de bombe și nu mai încredințează lucrări companiei-căpușă, nu știm. Dar cert e că, potrivit datelor din SEAP, aferente anilor anteriori, TelDrum a găsit întotdeauna o modalitate de a încheia contracte pe bani frumoși cu statul. Și nu vorbim aici doar de Consiliul Județean Teleorman și de primăriile pesediste ale județului Teleorman, ci și de autorități din alte județe, precum Constanța, Dâmbovița, Craiova sau Satu Mare. Partea tristă e că din 2013 lucrurile n-au mai mers chiar atât de lin pentru firma menționată, pentru că față de 2012, când profitul net al companiei se ridica la 10 milioane de lei, în 2013 el a scăzut la 615.000 lei. Și trend-ul descrescător a continuat, astfel că de anul acesta, angajații TelDrum au început să primească înștiințări de concediere. De unde rezultă că și frica de DNA servește la ceva!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*