liberinteleorman.ro

Petre Daea: „La Zimnicea, în locul unde sunt pompele de irigații, se face plajă”

Advertisement

Patru județe au rămas fără irigații după ce nivelul Dunării a scăzut la un minim istoric. În Județul Teleorman, la Zimnicea, în locul unde sunt pompele de irigații se face plajă, a anunțat ministrul Petre Daea.

Doljul, Oltul, Teleormanul și Brăila au rămas fără apă și mii de hectare de culturi sunt calamitate. În unele zone nu a plouat deloc în ultimele luni, iar culturile de porumb, floarea soarelui și soia s-au uscat. În toată țara, din cele 86 de stații de pompare, la ora actuală se mai lucrează cu 54, deoarece nu mai există suficientă apă.

„Anul acesta s-au irigat peste un milion de hectare prin norme succesive de irigaţii. Avem o situaţie bună din punct de vedere al stării de vegetaţie la culturile aflate în perimetrul irigabil, aceasta datorită faptului că am putut să conectăm staţiile de pompare la sursele de apă şi să le ţinem în stare de funcţionare, până când sursa dispărut. Spun că până când sursa dispărut pentru că în Olt, în Dolj şi în Teleorman şi de joi s-a oprit şi staţia de la Brăila IM Gheorghiu, care avea în spate o suprafaţă de 250.000 hectare şi deservea teritoriul celor două judeţe Brăila şi Ialomiţa, s-a oprit din cauza nivelului scăzut al Dunării.

Apele fluviului s-au îndepărtat de mal, practic, în anumite zone, cum este cazul la Zimnicea, în vadul Dunării, se face plajă acum şi această situaţie nu este confortabilă din niciun punct de vedere. Cu toate intervenţiile pe care le-am făcut pentru a curăţa canalele de aducţiune, cu toate acestea, n-am putut să ţinem în stare de funcţionare staţiile de pompare”, a explicat oficialul MADR.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

La Drăgănești Vlașca a crescut cantitatea de deșeu reciclabil

Următorul articol

Gestiunea IT din Primăria Alexandria – personaj principal: fina Cristina

Cele mai recente articole de Actualitate