Peste 10% dintre teleormăneni au votat până la ora 10.00

în Actualitatea politică

La secțiile de votare din Teleorman s-au format deja cozi. Teleormănenii au ieșit să voteze încă de la primele ore ale dimineții și mulți dintre ei spun că motivul pentru care au fost atât de conștiincioși vine din dorința de a schimba ceva. Până la această oră nu au fost semnalate probleme majore la secțiile de votare, cu excepția unei situații în care o membră a unei comisii de votare a venit echipată în roșu și a circumstanței în care o bătrână din Alexandria a aflat că are suspendat dreptul de vot, fără a primi vreo motivație a acestei decizii.

33.838 de teleormăneni s-au prezentat până acum la urne și alte mii stau la cozi, așteptându-și răbdători rândul. La ajungerea la secții, oamenii sunt întrebați dacă doresc să voteze și pentru Referendumul pe justiție, primind astfel trei buletine de vot. Două dintre ele sunt pentru Referendum și unul vizează strict alegerile europarlamentare. La această oră, în cele câteva secții de votare pe care le-am vizitat în Alexandria se poate constata o prezență aproape simetrică la alegerile europarlamentare și la Referendumul pe Justiție.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*