liberinteleorman.ro

Pesediştii sunt puternici, dar se exprimă greu

5 august 2015

PSD2Carmen Dumitrescu

În viaţă nu le poţi avea pe toate. Cam asta demonstrează oamenii PSD-ului, adunaţi din toate colţurile municipiului pentru a-l reconfirma pe Victor Drăguşin în funcţia de preşedinte al PSD Alexandria. Pentru că trebuie să fii orb pentru a nu vedea forţa politică a acestui partid şi loialitatea oamenilor recrutaţi şi promovaţi de structurile politice ale formaţiunii. De asemenea, trebuie să fii lipsit de verticalitate pentru a nu vedea realizările unui politician precum Victor Drăguşin, care, dincolo de toate, demonstrează a avea un real talent pentru cariera politică. Însă, PSD nu poate sta bine la toate capitolele, iar capitolul la care se descurcă cel mai greu rămâne comunicarea. Problema a fost ridicată în cadrul Conferinţei Municipale de către senatorul Timotei Stuparu, acesta susţinând că ar fi necesară o instrucţie serioasă a membrilor de partid, atât în ceea ce priveşte comunicarea verbală, cât şi comunicarea online. Şi parcă, pentru a confirma spusele lui Stuparu, aproape toţi cei care au ţinut discursuri în cadrul evenimentului au demonstrat că exprimarea este cel mai mare duşman al PSD-ului. Singurele excepţii au fost Victor Drăguşin şi Timotei Stuparu, ambii talentaţi în arta oratoriei, însă toţi ceilalţi au ţinut discursuri în care logica şi cunoaşterea limbii române n-au avut loc. Fostul primar al Alexandriei, Constantin Slăbescu a ţinut să vorbească primul. Şi astfel, el a deschis suita discursurilor fără noimă, transmiţând publicului că e bine să vorbească, nu doar ca să se audă vorbind, ci pentru a-i mulţumi pe cei din prezidiu: “Ca să nu primim invitaţii din toate părţile, am decis să deschid eu ostilităţile. Vreau să transmit salutul meu şi partenerilor de alianţă, în speţă şi domnului Calotă, pe care ne cunoaştem cred că destul de multă vreme şi sper că şi anul viitor vom avea o serie de rezultate notabile. Şi încă o dată vă rog, cu curaj, să vă înscrieţi, să dezbatem şi să terminăm relativ cu atmosfera asta, unii scriu, citesc, alţii ascultă şi plecăm fericiţi acasă. Cred că e mai bine atunci când toate aceste materiale le dezbatem. Corect?”

PSDA urmat discursul Ginei Curea, cadru didactic la bază, care a demonstrat că ea, spre deosebire de colegele ei, are curajul de a vorbi în public. Nu şi talentul necesar: “Deşi sunt 350 de femei, nu prea au avut curaj. Nu este o problemă de curaj, este o problemă de a lua cuvântul şi practic suntem la conferinţa municipală a PSD. Aşa că m-am uitat şi în hotărârile consiliului local pe care noi le-am aprobat. Nu am făcut nimic altceva decât de a pune în aplicare politica social-democrată. Suntem un partid social-democrat, deci aplicăm o politică social-democrată. Sigur, s-au spus că următoarele două obiective pe care le avem în anul 2016 sunt alegerile locale, respectiv parlamentare. Însă, împreună, cred eu şi la nivel local, dar şi la nivel naţional ar trebui să spunem de partea politică, de faptul că PSD promovează aceste politici, în domeniul sănătăţii, învăţământului, domeniului public, economice, la urma urmei.”

Nici Ionuţ Neacşu, preşedintele tineretului pesedist alexăndrean şi viceprimar al Alexandriei n-a dat dovadă de o coerenţă aparte. Dimpotrivă, a făcut efortul de a vorbi despre artă, fără a cunoaşte şi terminologia domeniului: “Sincer, nu am avut timp să-mi pregătesc un speech, pentru că problemele de administraţie sunt destul de multe şi destul de importante, ne ocupăm momentan de organizarea festivalului de teatru Ideo Ideis şi cred că ar fi bine să mergem cu toţii la aceste… festival de teatru, pentru că sunt nişte tineri care fac artă într-adevăr.  Şi cred că nu avem de câştigat decât lucruri bune dacă mergem să vizualizăm aceste opere de teatru pe care le joacă aceşti copii.”

Suita discursurilor fără logică s-a încheiat cu Florea Voicilă, chemat de Drăguşin la pupitru cu apelativul “Căpitane!”, care a încercat să spună că Opoziţia calcă pe cadavre. Din păcate, mulţi din sală n-au înţeles asta, pentru că discursul presărat cu numeroase sincope logice n-a avut niciun sens:  “Aş vreasă trag un semnal de alarmă: antivorbitorii (????) mei l-au lăudat pe primarul Victor Drăguşin. Foarte bine! De abia acum, şi o spun ca ăla care stă pe stradă… până acum domnul primar a avut un mandat nu uşor, bun, ce am avut de întâmpinat la ultimele două şedinţe, a fost teroare în Consiliul local. Noaptea e un sfetnic bun şi o parte de consilieri, pentru că de asta au fost aduşi în Consiliul local, să-şi dea votul şi cetăţenii care şi-au acordat votul pentru celelalte formaţiuni politice beneficiază. Vă rog să-i mobilizaţi pe cei care vă sunt prieteni, rude sau de altă natură ca la alegerile din 2016, dacă nu vom obţine în Consiliul local majoritate, ştiţi ce va avea de îndurat domnul Victor Drăguşin? Teroare!”

E teroare şi pentru noi să vă ascultăm discursurile, stimaţi pesedişti!

Advertisement

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Ştefan Caraman: “Pentru mine scrisul e o invitaţie la o bere. Stăm la masă, eu îţi povestesc, tu mă asculţi…”

Următorul articol

“Muguraşii de Teleorman” au reprezentat România la Eurasia Culture Festival

Cele mai recente articole de Actualitatea politică