Pesediștii strigă la unison: “Nu poți rupe din cel mai mare partid din Teleorman!”

în Actualitatea politică

psd 2Carmen Dumitrescu
Dorința lui Geoană și Vanghelie de a construi un nou partid politic, folosind, în acest sens, o coastă din trupul pesedist nu e bine percepută de social-democrații teleormăneni. De altfel, cei mai mulți dintre ei nu vor face pasul plecării de teama eșecului unui partid nou, mai ales după dezastrul marcat de PLR în acest domeniu. Tocmai de aceea, liderii pesediști din Teleorman nu sunt îngrijorați cu privire la faptul că le-ar putea pleca oameni din partid. Dimpotrivă, mizând pe forța partidului și pe unitatea declarată a echipei, majoritatea social democraților din Teleorman spun că partidul lui Geoană și Vanghelie va fi un eșec total la nivelul întregii țări. De altfel, Adrian Gâdea consideră că nici nu se va pune problema vreunor trădări în sânul roșu al PSD-ului teleormănean: “Noi, în PSD Teleorman, suntem o echipă extrem de puternică și nu știu dacă se va pune problema de a ne afecta din punct de vedere politic și din punctul de vedere al organizației demersul lui Geoană și Vanghelie de a pune bazele unui nou partid. De ce? Pentru că la noi există o unitate. Din punctul meu de vedere, noi suntem cea mai puternică echipă politică la nivel național și nu cred că ar pleca cineva de la noi… Și nu ne acuzați de lipsă de modestie, pentru că lucrurile chiar așa stau!”
Nici deputatul Adrian Simionescu nu crede în varianta ruperii PSD, el susținând chiar că mutarea lui Geoană și Vanghelie nu e decât o strategie pentru a reveni în sânul PSD cu mai mulți aliați și pentru a prelua niște funcții de conducere, pe care amândoi le vor de multă vreme: “Eu nu cred că e posibil așa ceva. Mai ales în Teleorman. Pentru că nu are de unde să apară liderul acela, capabil să mobilizeze oameni din PSD pentru a-i determina să părăsească barca. Nu poți rupe din cel mai puternic partid din Teleorman! Și nici la Parlament, n-am văzut ca Geoană să aibă prea mulți prieteni. Adică nu cred că mutarea asta politică va avea succes. Eu, personal, cred că asta e o joacă de-a lui Vanghelie și Geoană în care ei încearcă să-și găsească aliați pentru a reveni în sânul PSD. Eu pe Vanghelie nu-l percep în niciun fel. L-am văzut doar o dată în carne și oase, dar oamenii care doar acuză mie nu-mi plac. Numai presa trebuie să acuze pentru că rolul ei e să nu ne lase să dormim liniștiți. Iar echipa PSD din Teleorman nu se îngrijorează. N-are cine să plece. A plecat Ică la PLR și ce-a făcut? Noi știm să ne ținem oamenii aproape!”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*