Pesediștii, deranjați că nu pot crește prețul apei în Teleorman din cauza fostului primar de la Videle

în Actualitatea politică

Nu o singură dată a cerut fostul primar de la Videle demisia lui Ciprian Gurban, șeful Apa Serv din Teleorman, pentru că a demonstrat că singurul tip de management pe care îl poate pune în aplicare e cel defectuos. Zeci de oameni de afaceri din Teleorman, abonați la conducta de partid, nu plătesc facturile la apă. În schimb, populația trebuie să suporte creșteri constante ale prețului apei potabile. Primarul din Videle nu a acceptat niciodată creșterea tarifului de către Apa Serv, unitatea administrativ-teritorială făcând parte din asociația de dezvoltare intercomunitară, în cadrul căreia trebuie să se ia aceste decizii.

Refuzul de atunci al primarului de la Videle, Nicolae Bădănoiu, de a se crește tariful la apă a încurcat planurile pesediștilor, foarte atașați de banii europeni cheltuiți abuziv în cadrul proiectului de reabilitare a sistemelor de apă din județ, finanțat din bani europeni. Între timp, Bădănoiu și-a pierdut poziția de primar și a dat partidul în judecată pentru abuz, dar acum cel care îi ține locul nu are delegarea necesară pentru a vota creșterea tarifului la apă în județ. Se pare că intenția ar fi creșterea prețului apei de la robinet în Teleorman cu 10 procente, dar fără acordul primarului din Videle acest lucru nu se poate face cu ușurință. În plus, sursele noastre spun că Nicolae Bădănoiu a fost amenințat în aceste zile cu privire la refuzul lui de a-și da acordul asupra creșterii tarifului la apă.

L-am contactat și pe Bădănoiu cu privire la acest subiect și acesta nu a negat că în aceste zile a fost supus unor presiuni, dar spune că dacă instanța îi va da câștig de cauză în procesul cu PSD-ul și își va relua funcția de primar la Videle va scoate cu totul unitatea administrativ-teritorială din componența Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Teleormanul, pentru că el nu-și dorește să crească tarifele la apă pentru populație, în timp ce operatorul județean de apă nu facturează decât o parte a apei pe care o furnizează.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

6 Comments

  1. Bine,bine dar,pînă la urmă cine la ales primar ,PSDul sau oameni din Videle ? Orașul s-a extins mai sunt multe de facut,eu locuiesc intrun sat satelit(1km) si oful multora este că conducta de gaze s-a oprit la acel km.Ca să fii în rîndul celor civilizați trebuie să ai electricitate ,gaze,canalizare ,infrastructură (asfalt)etc.Dar ,ce zic eu,astea trebuiau făcute demult ,primari care s-au perindat NU au facut nimic, au pus jar numai pe turta lor ,acum a inceput sa miște ceva .Un pic de energie si ar băga si gaze si coroana ar fi canalizare ,mulți au facut fose cu fundul nebetonate,pînză freatica este in pericol de contaminare compostul de la animale se depozitează pe pămînt urmărea este contaminarea apei .Radulesti este satul despre care vorbesc si imi place că oameni de aici au început sa-si facă baie si uni chiar au făcut wc in casă. Oameni vor să evolueze să se simtă bine dar gazele sunt ale statului si nu pot să si le tragă singuri. 20 de metri cubi de lemn folosesc la centrală pentru două familii si că mine mai sunt ,e din ce in ce mai scump să cumperi lemne daca aveam gaze o mică pădurice rămînea in picioare.lemnul nu este poleit cu aur dar costă 500 de lei m3 .D-nu primar Badanoiu are dreptate de ce să scumpeasca apa doar nu are aur in ea mai bine ar plati cei care nu plătesc.

    • Am facut un mic comentariu că imi vine să strig in gura mare cit de perversi sunt politicieni ,uitati-vă la economia Germaniei care este socială de atîția ani.Am lucrat in Germania si un neamț mi-a spus,la noi dacă are bogatul are si săracul.La noi zic uni că să le ia si zahărul din ceai. Ce măi politicieni vă doare pixul să dați drumul la civilizare României că să scrie istoria si despre voi cum scrie despre alți care au facut ceva pentru țara asta .Lăsați certurile deoparte că nu vă face cinste si refaceti industria care a-ti distrus o construiți sau dotați spitalele ,infrastructură facut-o cu ai noștri si care fură luările toata averea ,cine primește șpagă i-ai averea .Cum a-ți facut cu prima casă cu darea în plată ,omul nu a mai put plati a predat cheile si gata așa trebuie facut si cu mașinile in leasing îi predați cheile si gata fiica tu ai plătit pînă atunci iar ei vînd mașina si cîștiga destul nu sa-ti ceară despăgubiri de două ori mai mult decît costă mașina. Asta vreau să spun,aveti grije de oameni țări si nu vor mai pleca nicăieri. DESTEPTATIVA O DATĂ dacă adormiți plecați de acolo să vină alți care vor să facă ceva pentru țara asta ,că de certuri si ascunsul după deget vă pricepeti,școlarizati oameni politici dar fără să le transmiteți apucăturile voastre sau lăsați pe alți mai curați că politica se învață făcînd si dregind .Cu alte cuvinte noi ,cetățeni țări, vrem să trăim decent, vrem să avem cele ce trebuie pentru acest trai. Hai că se poate.Un președinte care vrea să facă 99,9%din ce am zis si eu , va fi ales si al 3lea mandat.

  2. Cred că Domnia sa Badanoiu nu știe cum se calculează un preț la apa!De unde poezia asta cu 10 procente?Domnul Badanoiu are atitudine de parcă si-ar fi cumpărat oraș!!Fraților treziti-vă!Omu nu e pe treabă lui!Întrebați-l pe ce a cheltuit banii orașului pînă acum pt că sunt banii noștri nu a venit cu ei de acasă!Te intreb eu:cumva pe străzile care au tentativă de asfalt?Sau pe canalizare din Furculesti?

  3. As completa intrebarea dlui. Pereteanu,de ce conductele din orasul Videle nu sunt inlocuite?!
    Primaria,in calitate de proprietar,trebuie sa se prevada de urgenta fonduri pentru inlocuirea conductelor ,altfel ne vom plange mult si bine de calitatea apei!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*