liberinteleorman.ro

Pescuit ilegal cu unelte interzise de lege

12 august 2016

pescuit-electricPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Zimnicea au depistat în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, 16 bărbaţi, cetăţeni români, care pescuiau cu unelte interzise de lege, confecționate artizanal din plasă metalică, într-o zonă inundabilă a Fluviului Dunărea.

În data de 11.08.2016, ora 15.30, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Zimnicea, judeţul Teleorman, împreună cu echipaje ale Detașamentului mobil de Jandarmi Teleorman și un reprezentant din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, filiala Muntenia, au desfăşurat în zona de competenţă o acțiune comună în vederea combaterii braconajului piscicol.

Astfel, la aproximativ 150 m de fluviul Dunărea, în zona inundabilă denumită ,,Lacul Rudarilor”, au depistat mai multe persoane care pescuiau cu unelte confecționate artizanal din plasă metalică.

În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba despre 16 bărbaţi, cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 27 și 49 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Teleorman, care desfăşurau activităţi de pescuit comercial fără autorizație.

Uneltele de pescuit, în valoare de 600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate, precum şi producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial, fapte prevăzute și sancţionate de art. 64, lit. l) şi i) din O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, modificată prin Legea nr. 187/2012, informează inspector de poliţie Mâţ Nona.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Am ales! Ce am cules?! Epure Haralambie a venit în Consiliul local Alexandria ca la vite

Următorul articol

Cine nu înțelege, nu e un bun pesedist! Drăgușin… is back to work!

Cele mai recente articole de Actualitate