Nu doar populația este agitată cu privire la posibilitatea infectării cu noul virus, ci și cadrele medicale. La Spitalul Județean de Urgență din Alexandria, mai multe cadre medicale spun că sunt neliniștite și că instituția nu le asigură condițiile necesare protejării, în cazul în care la consultație s-ar prezenta purtători de coronavirus. Aceștia susțin că au fost zilele trecute situații în care persoane venite din Germania s-au prezentat cu simptome specifice la spital, însă nu purtau niciun fel de mască, expunând astfel personalul medical. Din fericire, respectivele cazuri s-au dovedit a fi negative, însă medicii și asistentele medicale își fac griji că nu vor fi mereu la fel de norocoși. Din spusele lor, spitalul nu le asigură mijloace de protecție, iar ei se tem pentru sănătatea familiilor lor.
„În spital vin persoane sosite din Germania fără să poarte o banală mască. Sunt internate la comun cu ceilalți, iar noi nu avem nici măcar o mască să ne protejăm. Din fericire, cei trei veniți din Germania au fost testați, iar rezultatul testului e negativ. Dar problema rămâne, sunt pacienți care vin din afara spitalului direct pe secție, nu poartă măști, iar noi nu am primit măști sau alte echipamente de protecție pentru astfel de situații”, ne-a mărturisit o asistentă medicală sub protecția anonimatului.
L-am contactat pe directorul spitalului, Alexandru Dobre, care este chiar medic epidemiolog, pentru a ne spune dacă personalul din subordinea sa are motive reale de îngrijorare. Acesta ne-a spus că, de principiu, există o zonă-tampon unde sunt duși cei care prezintă suspiciunea infectării cu noul virus, dar nu ne-a dat un răspuns clar legat de capacitatea spitalului de a-și proteja angajații.
„Pentru că sunt medic epidemiolog, eu le spun tuturor angajaților în fiecare zi ce trebuie să facă pentru a se proteja, cum să se dezinfecteze după proceduri. E adevărat că e o stare de neliniște în spital, dar le-am spus că noi de asta suntem aici, chiar dacă riscul de îmbolnăvire pentru noi e mai mare. O să mai facem achiziții de echipamente necesare protecției, dar momentan situația e ținută sub control. Ce pot să vă mai zic e că în perioada aceasta nu am mai avut fluxul de bolnavi de până acum, cei care veneau la spital cu afecțiuni care nu erau urgente nu se mai prezintă la noi, așa că abia acum suntem și noi cu adevărat un spital de urgență. Cei care sunt suspecți că ar fi infestați sunt ținuți într-o zonă tampon și până la primirea rezultatelor de la București ei rămân acolo.”, ne-a declarat Alexandru Dobre.
Personalul spitalului stă, însă, cu sufletul la gură și multe cadre medicale se așteaptă la scenarii sumbre în cursul următoarelor săptămâni, mai ales că nici în condiții normale, instituția spitalicească din Alexandria nu are personal suficient pentru a face față tuturor cerințelor venite din partea populației.
danut cristescu
-marele sef de judet-
DA BANI PENTRU PROTECTIA CADRELOR MEDICALE !
AI DE UNDE.
DACA EI SUNT BOLNAVI, NE-A LUAT DRACU PE TOTI…
SI PE VOI, CU CERTITUDINE!
VOM VENI PESTE VOI.
JANDARMII SUNT SI EI AFECTATI SI NU VA VOR APARA DE FURIA OAMENILOR.
AJUNGE CE ATI FACUT CU JUDETUL ASTA AMARASTEAN!
LINIA ROSIE ATI TRECUT-0 DE MULT !