“Perla Coroanei” din Primăria Alexandria desfăşoară activităţi ultra-secrete

în Actualitatea politică

perlaCarmen Dumitrescu
Gurile rele spun că Administraţia Domeniului Public Alexandria are un statut foarte special. Nu se ştie de ce, dar Mioara Toţe pare a beneficia de o înaltă protecţie în viaţă şi în activitate, fapt ce îi permite să răspundă doar la întrebările la care doreşte şi să dea socoteală numai pentru acele aspecte pe care le consideră ea de interes public. Graţie statutului foarte special, ADP-ului i se mai spune, pe la colţuri, “Perla Coroanei”.
Nu vom văduvi instituţia de o astfel de titulatură nobilă, dar ne vom preocupa de atitudinea doamnei din conducere, care decide, de la sine putere, într-o manieră care frizează puternic ridicolul, dar şi comunismul, că activităţile desfăşurate de oamenii din subordinea sa sunt ultra-secrete. Ba mai mult, ca să ducă manifestarea comunistă până la capăt, doamna Toţe, prin pixul Mirelei Ovedenie, certifică atitudinea ei printr-un răspuns scris, adresat consilierului local Florin Titirişcă. Acesta ceruse, potrivit declaraţiilor lui, copii ale unor documente care au stat la baza deschiderii unor dosare în instanţă, precum şi o copie a deciziei Curţii de Conturi, legate de cheltuirea banilor de către ADP.
Răspunsul Mioarei Toţe la această solicitare scrisă e unul de-a dreptul halucinant: “Nici chiar în calitatea dumneavoastră de consilier local, aceste documente nu vă sunt opozabile şi nu sunt de natură a reflecta activitatea instituţiei noastre, activitate pe care afirmaţi că doriţi să o analizaţi”. Cine e Mioara Toţe ca să decidă care e relevanţa unor documente nu ştim. Dar ştim că documentele solicitate de Titirişcă ar fi fost interesante pentru publicul larg, din ce în ce mai avid să ştie în care copaci sau în care borduri se mai duc banii publici. Trebuie să ne obişnuim cu gândul că pe plaiurile burnasiene, unii conducători de instituţii se iau foarte în serios… Şi nu e întotdeauna justificată această seriozitate, dacă avem în vedere faptul că numirea lor în funcţie a fost legată de activităţi de lipire de afişe sau coordonare de echipe politice în campaniile electorale. În fapt, oricât de “perlă a Coroanei” te-ai simţi, nu eşti SRI şi nici Francmasonerie. Iar dacă-ţi faci mendrele pe bani publici, nu e exagerat din partea publicului să vrea să ştie măcar unde şi cum te desfăşori. Mai ales dacă te desfăşori prin instanţe şi funcţionezi în pierdere de la înfiinţare…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Mioara Tote este nascuta si crescuta in Zimnicele-Nasturelu casatorita
    de varsnici satului cu Edi Tote de la Garda Financiara.
    Fata buna Mioara …..e cu cine are interes,

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*