Pericolul nu a fost înlăturat !

în Actualitate

Monica Vasilescu

trecereRevenim cu remarca potrivită căreia la Primăria Alexandria nu se cunosc anumite prevederi ale circulației, în sensul că autovehiculele nu au voie să oprească la mai puțin de 25 de metri distanță de o trecere de pietoni. Norma, prevăzută de Codul Rutier, nu a fost luată în seamă atunci când s-a luat decizia de a se trasa niște linii pe asfalt pe post de parcări, în zona Pieței Centrale.

Faptul că locurile de staționare au fost amenajate imediat lângă “zebre”, fără a păstra distanța corespunzătoare, creează o situație periculoasă atât pentru pietoni, care nu sunt protejați atunci când un autoturism iese din parcare cu spatele (după cum se vede în imagine), cât și pentru șoferi, cărora nu li se oferă spațiu suficient la curba respectivă.

Deși avem cunoștință că Poliția Rutieră a transmis ordinul de a șterge primele locuri de parcare, pericolul nu a fost înlăturat și nici nu avem speranțe că administratorii drumului vor lua curând atitudine, dar continuăm să ne facem datoria de a le atrage atenția că în felul acesta și conducătorii auto sunt ”nevoiți” să încalce legea.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitate