liberinteleorman.ro

Pericolul nu a fost înlăturat !

2 septembrie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

trecereRevenim cu remarca potrivită căreia la Primăria Alexandria nu se cunosc anumite prevederi ale circulației, în sensul că autovehiculele nu au voie să oprească la mai puțin de 25 de metri distanță de o trecere de pietoni. Norma, prevăzută de Codul Rutier, nu a fost luată în seamă atunci când s-a luat decizia de a se trasa niște linii pe asfalt pe post de parcări, în zona Pieței Centrale.

Faptul că locurile de staționare au fost amenajate imediat lângă “zebre”, fără a păstra distanța corespunzătoare, creează o situație periculoasă atât pentru pietoni, care nu sunt protejați atunci când un autoturism iese din parcare cu spatele (după cum se vede în imagine), cât și pentru șoferi, cărora nu li se oferă spațiu suficient la curba respectivă.

Deși avem cunoștință că Poliția Rutieră a transmis ordinul de a șterge primele locuri de parcare, pericolul nu a fost înlăturat și nici nu avem speranțe că administratorii drumului vor lua curând atitudine, dar continuăm să ne facem datoria de a le atrage atenția că în felul acesta și conducătorii auto sunt ”nevoiți” să încalce legea.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Când te numești Tunaru, arunci gunoiul în stradă și îți faci garaj în locul ghenei

Următorul articol

Cerealele de vară au intrat în hambar, iar Veronela Pantalie în Direcția Agricolă Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss