liberinteleorman.ro

Pericol pentru elevii din Teleorman: 30 de școli încă NU au autorizație de securitate la incendiu!

17 ianuarie 2024

Județul Teleorman se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește siguranța elevilor din școli, deoarece aproximativ 30 de clădiri de învățământ funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Această problemă a fost luată în considerare în octombrie 2022, atunci când prefectul Teleormanului, Haralambie Epure, a subliniat importanța rezolvării acestei deficiențe.

La vremea respectivă, prefectul Epure a declarat că: „Este un lucru la care țin foarte mult și voi avea toleranță zero din acest punct de vedere”. Mesajul a fost susținut și de către prim-ministrul de la vremea respectivă – Nicolae Ciucă, care a insistat ca, până la sfârșitul acelui an, toate unitățile de învățământ din județ să aibă autorizație de securitate la incendiu.

Așa cum era de așteptat, situația nu s-a ameliorat și, în 2024, elevii continuă să învețe în școli care nu au primit aprobarea necesară pentru asigurarea securității împotriva incendiilor. Această problemă nu doar încalcă normele de siguranță, dar pune și în pericol viața copiilor și a personalului școlar.

„La această dată sunt 30 de clădiri de învăţământ care funcţionează fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, în județul Teleorman. Menționăm că instituția noastră manifestă în permanență disponibilitate pentru sprijinirea factorilor responsabili de la nivelul autorităților locale în vederea oferirii de consultanță tehnică de specialitate pentru îndeplinirea condițiilor necesare obținerii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru clădirile utilizate ca unităţi de învăţământ”, a transmis ISU Teleorman pentru site-ul nostru.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

CSM Alexandria a început pregătirile pentru 2024 sub comanda antrenorului Eugen Trică

Următorul articol

Campanie ISU Teleorman: RISC – Mai bine previi decât să nu fii!

Cele mai recente articole de Actualitate