liberinteleorman.ro

Percheziții la teleormăneni bănuiți că au furat metale scumpe din Franța

28 ianuarie 2015
Advertisement

Cum nu prpolitiaea sunt percheziții fără ca Teleormanul să aibă implicații, ai noștri sunt în atenția polițiștilor și de data aceasta. La 28 ianuarie, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat 22 de percheziţii domiciliare pe teritoriul României (16 în judeţul Galaţi, 2 în Brăila, 2 în Teleorman şi 2 în Ilfov), la membrii unei grupări infracționale, care au comis mai multe furturi de metale neferoase cu valoare mare, pe teritoriul Franței.

La acțiune au participat peste 140 de polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratelor de Poliție ale județelor Galați, Brăila, Teleorman și Ilfov, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Au fost puse în executare 34 de mandate de aducere, pe numele unor persoane bănuite de comitera faptelor, acestea fiind audiate în prezent de polițiști. În fapt, această grupare a comis numeroase furturi din societăţi comerciale pe teritoriul Franţei, vizând metale scumpe, feroaliaje (nichel, vanadium, feromolibden etc.), iar bunurile ar fi fost comercializate de regulă pe teritoriul României.

În urma acţiunii au fost identificate şi recuperate importante cantităţi de  feroaliaje bunuri ce fac obiectul infracţiunilor comise în Franţa, precum şi sume mari de bani. Prejudiciul total cauzat este de peste 1.000.000 de euro, conform precizărilor Poliției Române.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Când câinele pleacă de lângă măcelărie are soarta lui… Ică Florică Calotă

Următorul articol

FOTBAL FEMININ: Călin Pistolea este antrenor principal la naționala Under 15 și 16

Cele mai recente articole de Actualitate