liberinteleorman.ro

Percheziții în Turnu: bărbat reținut pentru exploatarea sexuală a 11 fete, printre care și două minore

16 februarie 2024

La data de 14 februarie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman, în urma cooperării internaționale, au organizat și executat o acțiune operativă în municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman.

Au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară și un mandat de aducere, la locuințele unui bărbat de 35 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism, constând în recrutarea, transportarea și exploatarea sexuală, pe teritoriul Germaniei și Belgiei, a 11 persoane de sex feminin, printre care și două minore.

Pe baza probelor administrate s-a mai stabilit că, la diferite intervale de timp, bărbatul ar fi înlesnit practicarea prostituției, în orașe din Germania și Belgia, de către trei dintre persoanele vătămate, obținând importante sume de bani din activitatea infracțională.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor două telefoane mobile și mai multe înscrisuri.

Bărbatul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman, pentru audieri, iar procurorul de caz a dispus măsura reținerii acestuia, pentru 24 de ore, ulterior prezentat Tribunalului Teleorman.

Judecătorul de Drepturi și Libertăți a admis propunerea și a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Teleorman.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activitate au participat polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman – Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, potrivit IPJ Teleorman.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Dezastru pe șantierul CNAIR: DN52 Alexandria – Turnu Măgurele, un coșmar prelungit

Următorul articol

Afacerea vizelor de flotant: Un primar din Teleorman vrea să-și asigure încă un mandat prin practici ilegale

Cele mai recente articole de Actualitate