Percheziții în Teleorman: Sunt vizate firme de pază și instituții publice

în Actualitate/Dezvăluiri

Percheziții de amploare au avut loc, luni dimineață, într-un dosar întocmit de DNA. Sunt cercetate firme de pază și instituții publice.

Polițiștii au ridicat documente de la instituții și firme cu sediile în județele Teleorman, Olt, Constanța, Prahova, Dâmbovița, Tulcea, Giurgiu, Călărași, Dolj și Bihor. În prim-plan sunt și Primăria Slatina și Consiliul Județean Dolj.

Potrivit unor surse, este vorba despre infracțiuni ce vizează abuzul în serviciu la atribuirea contractelor încheiate cu firmele de pază. Se pare că firmele vizate ar fi aflate în zona de influență a lui Darius Vâlcov.

La Teleorman, mascații au descins la Consiliul Județean Teleorman și la mai multe instituții cheie de pe raza județului.

UPDATE: Descinderile au loc la firma de pază controlată de Liviu Dragnea: celebra Europrotect Security, care are sediul într-un apartament din Alexandria, dar are în jur de 700 de angajați și contracte consistente cu statul. Firma condusă de șoferul lui Dragnea „ține de șase” la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria de vreme bună.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*