Percheziții în Teleorman

în Actualitate

mascatiÎn această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat 20 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Teleorman şi Argeş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului cu feroaliaje nobile.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului cu feroaliaje nobile şi de masă (ferocrom, ferosiliciu, feromolibden, etc).

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 – 2012, cei în cauză ar fi înfiinţat şi coordonat mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, efectuând tranzacţii cu feroaliaje nobile şi de masă achiziţionate din spaţiul intracomunitar, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale. Persoanele vizate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat la 16.000.000 de lei, suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor fiind de aproximativ 20.000.000 de lei. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*