UPDATE: Percheziții de amploare! Adjunctul ISU Teleorman este bănuit de luare de mită

în Actualitate/Justitie

Monica Vasilescu

aurel chivuProcurorii DNA de la structura militară au dispus percheziții de amploare la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman.

Printre cei anchetați se numără și șeful adjunct al instituției, suspectat de infracțiunea de luare de mită. Perchezițiile sunt în curs de desfășurare.

Revenim cu amănunte.

UPDATE:

În urma perchezițiilor, adjunctul ISU Teleorman, colonel Aurel Chivu (foto), a fost luat de mascați și dus la București pentru audieri, alături de alți șase ofițeri. Totodată, organele de control au ridicat din interiorul instituției documente și calculatoare pentru verificări.
Într-un comunicat de presă, DNA precizează că mita consta în faptul că se cereau bani pentru emiterea unor avize. Se bănuiește că Aurel Chivu ar fi luat diverse sume de bani pentru acordarea unor avize pentru construcții, documente obligatorii pentru clădirile noi, care se acordă de către inspectorii de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din fiecare județ.
Sursele noaste spun că obiectul cercetărilor îl fac și unele angajări ilegale, fapte de care lucrătorii instituției au mai fost bănuiți în urmă cu mulți ani.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. De parca nici nu ar fi aşa! În zilele de azi chiar nu te mai poţi angaja la nici o instituţie a statului fără să cunoşti pe cineva şi să ai şi bani să dai şpagă! Altfel nici să nu visezi cumva la angajare… (Jandarmerie, ISU, sănătate, administraţie publică şi multe altele) Şi asta nu este de ieri, de azi… O situaţie de corupţie pe care instituţiile statului nu vor, dar nici nu sunt în stare să o eradicheze şi care tinde să devină una generalizată. La mulţi ani de puşcărie domnilor pentru toată şpaga cerută, primită şi păpată pentru angajări, eliberare de avize şi multe altele…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*