liberinteleorman.ro

Pentru că paznicul-prefect al Teleormanului nu le-a înțeles revendicările, cadrele didactice vor picheta Ministerul Educației

25 februarie 2019

Carmen Dumitrescu

Protestul cadrelor didactice din Teleorman a constituit un moment interesant al perioadei recente, în ideea în care cadrele didactice nu prea aveau căderea de a se revolta la adresa guvernării actuale, după ce i-au susținut ascensiunea. Totuși, vreo douăzeci de cadre didactice și-au luat inima în dinți și au protestat pe scările Casei de Cultură din Alexandria. Totul se întâmpla pe data de 12 februarie a acestui an.

La finalul pichetării, o delegație alcătuită din câțiva profesori au plecat către Prefectură, sperând că prefectul de Teleorman, cu calificare inițială de paznic, le va înțelege revendicările. Din păcate, asta nu s-a întâmplat, așa că oamenii din educația teleormăneană, și cu precădere membrii sindicatului „Spiru Haret”, filiala Teleorman, au decis să nu se oprească și să-și continue demersurile protestatare. Totul va culmina cu pichetarea Ministerului Educației, în speranța că Ecaterina Andronescu îi va înțelege mai bine…

Potrivit unui comunicat, semnat de președintele sindicatului „Spiru Haret” Teleorman, Tudor Spiridon, cadrele didactice vor protesta și în perioada imediat următoare, în diverse feluri: „Având în vedere că problemele din învățământul preuniversitar sunt departe de a fi rezolvate, deși la nivelul Ministerului Educației Naționale (MEN), la solicitarea Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”(FSE „SH”) s-au purtat discuții între reprezentanții MEN și cei ai CJRAE (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională) cât și cu directori ai unităților de învățământ din București, iar la nivel județean, Prefectura Teleorman nu a remis nici un răspuns  problemelor prezentate în urma pichetării din data de 12 februarie 2019, Sindicatul „SPIRU HARET” Teleorman ( SSH TR) aduce la cunoștința  opiniei publice și a membrilor de sindicat, faptul că va iniția următoarele acțiuni: astăzi, 25.02.2019, o delegație a SSH TR, va participa la discuțiile dintre reprezentanți ai MEN și reprezentanți ai personalului didactic auxiliar – administratori financiari (contabili) și secretar – , ce vor avea loc începând cu ora 16:00 la Colegiul Național „Sf. Sava” București. În ziua de 26.02.2019, toți membrii sindicatului vor purta , la brațul stâng, o banderolă tricoloră, în semn de protest față de atingerile aduse drepturilor și demnității de profesor cât și față de dezastrul din învățământul preuniversitar.”

Potrivit aceleași luări de poziție, cadrele didactice din Teleorman își anunță intenția ca pe data de 27 februarie să trimită o delegație de 20 persoane a Sindicatului  „Spiru Haret” Teleorman pentru a participa la acțiunea de pichetare a MEN, ce se va desfășura în str. General Berthelot începând cu ora 11:00.

              

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Popularii europeni, susținători ai României

Următorul articol

Pesedisme de Teleorman! Cumnatul lui Dănuț Cristescu amenință

Cele mai recente articole de Actualitatea politică