liberinteleorman.ro

Pentru că ministrul Carmen Dan e specialistă pe Facebook, iar prefectul Florinel e specialist în pază, candidații PSD din două comune teleormănene încalcă legea flagrant

16 octombrie 2017

Carmen Dumitrescu

În comunele Cervenia, Salcia și Poeni din județul Teleorman au loc alegeri parțiale. Un nou motiv de activitate partizană pentru mai mulți politicieni, care s-au tot încrâncenat zilele trecute pentru a face rost de candidați buni, care să le asigure victoria în alegeri. Însă, cel mai tare s-a agitat PSD-ul, care n-a considerat că are în interiorul partidului oameni proprii, care să se ducă în aceste comune și să lupte la baionetă cu adversarii, ci au ales calea care le este cea mai cunoscută: au furat candidații altor partide.

Și, teoretic, nici asta n-ar fi o problemă, atâta vreme cât în politică totul e permis, mai puțin încălcarea legii. Totuși, exact asta s-a întâmplat acum în comunele Cervenia și Poeni. Legea stipulează clar faptul că un consilier local care decide să treacă la un alt partid își va pierde mandatul. Deci, în comunele Cervenia și Poeni, actualii candidați ai PSD Teleorman ar fi trebuit să se afle pe teren, convingând electoratul, nu în primărie, semnând documente, în calitate de viceprimari cu atribuții de primari. Ei bine, nu este cazul. Pentru că Doru Slobozeanu, viceprimarul cu atribuții de primar, care și-a câștigat funcția de consilier local pe listele ALDE Cervenia, a decis să candideze acum din partea PSD. Ei bine, asta determina pierderea mandatului de consilier local și, deci, încetarea activității lui la primărie, ceea ce nu s-a întâmplat.

O situație similară poate fi întâlnită și în comuna Poeni, unde primarul interimar Dănuț Botescu, ales pe listele PMP, a fost racolat de PSD, partid din partea căruia a decis să candideze și el. Automat, după aceste decizii, prefectul de Teleorman, Florinel Dumitrescu ar fi trebuit să emită un ordin de încetare a mandatelor celor doi. Prefectul nostru, foarte inteligent, după cum îl știm, susține cu tărie că simplul fapt de a apărea pe afișele electorale ale unui partid nu te face și membru al partidului în cauză. Bietul prefect de Teleorman, care e mai mult paznic decât demnitar, habar nu are de faptul că nu poți candida din partea unui partid dacă nu te și înscrii în rândurile lui, cu adeziune și tot ritualul pupatului de mâini. Dar nu de la Florinel ne așteptam noi să ia măsuri, ci de la doamna ministru de Interne, Carmen Dan, o specialistă în organizarea alegerilor, care s-ar fi putut sesiza de faptul că la ea acasă unii încalcă legea flagrant, în timp ce ea se pozează pe Facebook cu florile primite de la Dragnea de ziua ei. Desigur, disperarea PSD e mare, observând felul în care acționează de o vreme: fură candidații altor, nu invită presa liberă la lansarea candidaturilor, cere sprijin de la Centru pentru tolerarea ilegalităților. Și, în ritmul acesta, cu toată protecția doamnei Dan și a domnului Dragnea, fărașul e chiar după ușă… Îl vor vedea mai bine, însă, după alegerile parțiale din noiembrie.

 

 

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Orașul vocilor oneste care nu schimbă nimic…

Următorul articol

Universitatea Alexandria, neînvinsă după 4 jocuri

Cele mai recente articole de Actualitatea politică