liberinteleorman.ro

Pentru că le are cu afacerile, finul lui Drăgușin, Octavian Teodorescu, a fost uns șef la parcometre

Carmen Dumitrescu

Despre Octavian Teodorescu am mai scris și cu alte ocazii. El este finul lui Victor Drăgușin și, printre altele, a ținut cu anii de o afacere care făcea bani privați din banul public. Apoi, pentru că afacerea a cam eșuat, Octavian a fost angajat de nașul lui la Serviciul de Piețe și Târguri Alexandria, societate comercială aflată în subordinea Primăriei. Că  mai ușor să trăiești din bani publici decât din afaceri cu bani publici, investigate de presă.

În consecință, acum Octavian Teodorescu stă mai bine decât înainte, că doar lucrează la stat. După cum știm, în Alexandria s-a implementat un sistem de taxare a parcărilor, care a provocat numeroase nemulțumiri în spațiul public. Prima și cea mai importantă dintre ele este aceea că primarul a promis în campania electorală că va face parcări subterane și supraterane, fapt ce ar fi justificat plata. În schimb, a achiziționat parcometre, pentru a taxa oamenii pentru nimic. Și a doua nemulțumire este aceea că oamenii care locuiesc în blocurile din centrul orașului vor fi obligați să plătească 600 de lei pe an pentru parcare, în timp ce oamenii din zonele limitrofe nu plătesc deloc sau plătesc doar 55 de lei pe an. Dar, până la urmă, Drăgușin s-a arătat dispus să negocieze cu cetățenii, din simplul  motiv că nici el nu știe prea bine ce vrea să facă și cum să justifice această nouă afacere a finului său. Pentru că Octavian Teodorescu este director adjunct la Serviciul de Piețe și Târguri. Și e singurul capabil să pună în mișcare aplicația TPARK Control Enforcement, care ne-a costat pe noi toți 8.665,44 lei. Aplicația a fost cumpărată direct de la firma Piconet SRL din Timișoara.

Dar ca să taxeze parcările pe care nu le-a construit niciodată, primăria plătește bani frumoși. Ai noștri. Și de problema asta se ocupă nimeni altul decât Octavian Teodorescu. Un număr de 4 parcometre au fost astfel achiziționate de la firma Smart Traffic Solutions, cu sediul în Piatra Neamț, în schimbul sumei de 28.907,18 lei. Ca să meargă aplicația, Serviciul condus de Octavian a achiziționat, tot direct, de la Altex, în schimbul sumei de 10.083,54 lei câteva telefoane mobile Samsung Galaxy A8, Gold.

Cumva, taxând cu 2 lei pe oră oamenii care parchează în centrul orașului, Alexandria va amortiza această investiție. Nu știm încă și nici nu facem efortul de a calcula în câți ani. Mai ales că, de când s-au montat parcometrele, oamenii nu mai parchează deloc în zonele „vulnerabile”. Dar avem încredere că Octavian Teodorescu va rezolva cu succes și această afacere din banii noștri. Chiar dormim mai liniștiți, de când știm că el veghează pentru noi.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Pe pagina de Facebook a deputatului Violeta Răduț dai de… Dragnea

Următorul articol

A murit plt.maj. Crețu Daniel de la ISU Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitatea politică