liberinteleorman.ro

Pentru că au apărut probe noi, lui Dragnea i se redeschid dosare vechi

12 iulie 2018

Carmen Dumitrescu

E foarte adevărat că dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, din care a rezultat condamnarea de trei ani și șase luni a lui Liviu Dragnea, constituie unul dintre cele mai mici păcate ale baronului. Liderul PSD are probleme mult mai mari decât faptul că a tolerat prezența a două angajate ale partidului în condica de prezență de la Protecția Copilului. Și, între noi fie vorba, nu sunt doar două femei în speța aceasta, dar procurorii nu au cercetat destul de profund fenomenul. În multe instituții publice din Teleorman, Dragnea a permis prezența unor personaje pe care le pregătea pentru funcții la partid și chiar și în prezent există încă vreo două cazuri de acest fel, dar despre acestea vom discuta ulterior.

Păcatele mari ale lui Dragnea au legătură cu un alt dosar. Un dosar mare și foarte gros, din care rezultă evaziuni fiscale, documente fictive, licitații trucate și foarte mulți bani ajunși, prin firma de casă a baronului, de la stat în conturile familiei acestuia. Și vorbim, în mod evident, despre dosarul Teldrum. La începutul acestei luni, procurorii din cadrul DNA au cerut redeschiderea a două dosare care îl vizează pe Liviu Dragnea. De data aceasta în legătură cu Teldrum. Procurorii au solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție să redeschidă un dosar clasat de DNA în anul 2013. Acesta s-ar referi la felul în care a fost privatizată compania Teldrum de prietenii din copilărie ai lui Liviu Dragnea. La momentul respectiv, cazul a fost închis din lipsă de probe. Însă acum procurorul Marius Bulancea consideră că au apărut indicii și probe noi, de natură să necesite aprofundarea vechiului dosar.

Un alt dosar vechi, pe care procurorii îl doresc acum redeschis este cel privitor la asocierea dintre Teldrum și firma Euroconstruct. Motivul pentru care aceste vechi dosare sunt repuse pe tapet este foarte simplu: dosarul Teldrum se construiește cu adevărat în aceste zile. Procurorii audiază zeci de persoane care au avut sau au legătură cu povestea, iar dosarele menționate mai sus pot lămuri aspecte semnificative din povestea adevăratului păcat al lui Liviu Dragnea. Acela de a-și fi cumpărat un județ. Și de a fi condamnat la frică și sărăcie zeci de mii de oameni.

Advertisement

3 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Condamnat în Teleorman

Următorul articol

Carmen Dan l-a poziționat pe Tudorel Pieleanu la Argeș

Cele mai recente articole de Din culisele politice