liberinteleorman.ro

Pentru al doilea an consecutiv, Daria Burtea, prima pe țară la olimpiada de franceză

6 aprilie 2018

Monica Vasilescu

Controversatul învățământ teleormănean are elevi foarte buni. Performerii se evidențiază la competițiile naționale, nu doar la nivel local, și aduc prestigiu în teritoriu prin rezultatele lor de excepție. Un rezultat remarcabil a obținut Daria Teodora Burtea, ocupând podiumul la naționala de Franceză de la Buzău, desfășurată în perioada 2-6 aprilie 2018, acolo unde a primit premiul I.

Daria Burtea, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național ”Al. I. Cuza” din Alexandria, pregătită de profesorul Adina Niculae, a întrunit punctajul cel mai mare și s-a poziționat în fruntea clasamentului pe țară la olimpiada națională de limbi romanice (franceză), urmând să participe la faza internațională.

La aceeași olimpiadă a concurat și fratele Dariei, Rareș Burtea, care a obținut un punctaj destul de mare la categoria lui de vârstă, obținând un premiu special. Rareș este elev în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” din Alexandria, și s-a calificat la națională, după ce a obținut punctajul cel mai mare, 100 puncte, la olimpiada județeană de limba franceză, fiind pregătit de profesorul Mirela Velcea.

Revenind la Daria, este al doilea an consecutiv când ea reușește să detroneze restul colegilor din alte județe și să fie prima pe țară la olimpiada de limba franceză, anul trecut fiind premiată la Gura Humorului pentru aceeași performanță.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Echipa de minivolei a CSS Alexandria, în primele opt echipe din țară, la turneul final național

Următorul articol

O teleormăneancă, marele premiu la olimpiada națională de Biologie de la Piatra Neamț

Cele mai recente articole de Cultură