Pentru a sărbători “bunăstarea”, orașele Teleormanului vor pocni artificii de 83,300 lei de Anul Nou

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie/Utile

Carmen Dumitrescu

Județul Teleorman are cu ce se mândri: politicieni la Centru, drumuri de lungimi imprevizibile și sărăcie cât cuprinde. Pentru a le celebra pe toate acestea la sfârșitul anului, orașele din Teleorman se pregătesc cu mult devotament, aruncând banii publici pe… prostii. E adevărat că oamenii merită să vadă focul de artificii la finalul anului, dar sumele investite într-o bucurie de aproximativ 15 minute ar fi putut fi utilizați în reabilitarea canalizărilor din orașele care se inundă la fiecare ploaie, pentru susținerea unităților de învățământ sau, pur și simplu, în interesul cetățenilor, oricare ar fi categoria de vârstă din care fac parte.

Achiziție artificii în orașul Videle (6.900 lei)

În ciuda numeroaselor posibilități utile de cheltuire a banului public, autoritățile au decis să “investească” în focuri de artificii. Pentru care au fost dispuse să plătească… oricât. Singurul primar de oraș care nu s-a aruncat la o sumă uriașă ca să-i distreze pe oameni cu spectacolul pirotehnic a fost Nicolae Bădănoiu  de la Videle. El a găsit de cuviință că 6.900 de lei e o sumă îndestulătoare pentru distracție, așa că nu s-a aliniat celorlalți primari din orașele județului.

 

Achiziție artificii Turnu Măgurele (29.400 lei)

La celălalt pol, cel al generozității, se află primarul orașului Turnu Măgurele, Dănuț Cuclea, care n-a văzut nimic în neregulă în faptul că a încredințat direct firmei S.C. General Management Trading Union SRL, din banii turnenilor, suma de 29.400 de lei pentru un banal foc de artificii la sfârșit de an. Pesemne, străzile lăsate neterminate din oraș, precum și starea deplorabilă a principalelor edificii nu cântăresc la fel de mult pentru populație ca bucuria de a vedea cum pocnesc niște artificii.

 

Achiziție artificii Alexandria (19.000 lei)

Nici Alexandria nu stă rău la capitolul achiziției de nimicuri. Așa cum știm, ornamentele de iluminat festiv, achiziționate de ADP de la societatea NORELECTRIC, ne-au costat nu mai puțin de 36.066 lei. La această bucurie fără rost se adaugă, evident, și focul de artificii, achiziționat, de asemenea direct, de la firmaWolf Impex SRL. Costul artificiilor din Alexandria se ridică la 19.000 lei.

Potrivit “bunei” tradiții din trecut, Petrică Pârvu de la Zimnicea a decis să aloce, tot direct, firmei Sky Spark Consulting SRL, suma de 15.000 de lei pentru artificii. Nu de alta, dar să fie mulțumiți și prietenii de casă ai PSD, căci toți știm ce partener de vânătoare al lui Dragnea se ascunde în spatele faimoasei companii.

Primarul din Roșiorii de Vede, Valerică Cîrciumaru, s-a aliniat pretențiilor colegilor săi de partid, care conduc orașele județului și a considerat că 13.000 de lei e o sumă destul de bună pentru a oferi roșiorenilor un spectacol de lumini, care va dura câteva minute. E mai puțin important și pentru el că poate canalizarea din oraș ar putea mulțumi populația pentru o perioadă mai lungă de timp. Dar, după cum vedem, toate acestea nu contează, atâta timp cât populația își primește partea de circ. Cu pâinea e mai greu și, probabil, de asta nici nu se mai pune problema împărțirii ei în Teleorman.

În total, focurile de artificii din orașele Teleormanului vor costa anul acesta 83.300 de lei. Din bani publici. Ai noștri.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*