Penitenciarul Rahova arată cum a fost posibil mesajul lui Dragnea de Ziua Națională: „Gestionarea conturilor pe rețelele de socializare se face de către persoane din afara penitenciarului”

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Ulterior publicării pe pagina de Facebook a deținutului Dragnea Liviu Nicolae a unui mesaj pentru România de ziua ei, ziarul Liber în Teleorman a solicitat Penitenciarului Rahova niște clarificări legate de posibilitatea deținuților de a se exprima liber în spațiul virtual. Răspunsul a venit astăzi, iar directorul Penitenciarului, comisarul șef de poliție penitenciară, Denis Alexandru Darie, a răspuns, în esență, că gestionarea conturilor deținuților pe rețelele de socializare nu se poate face decât de către persoane din afara penitenciarului. Mai mult, în Penitenciarul Rahova, echipamentele de tehnologie a informației utilizate de către deținuți aparțin exclusiv penitenciarului, fără a exista posibilitatea accesării instrumentelor on-line, acestea nefiind conectate la nicio rețea informatică. În alți termeni, singurul mod în care deținutul Dragnea Liviu Nicolae ar fi putut posta pe Facebook mesajul de Ziua Națională era acela de a încredința datele de logare și conținutul mesajului unui terț.

Penitenciarul Rahova se consideră în afara oricărei abateri, de vreme ce deținuții au drept nelimitat la corespondență privată, astfel că deținutul putea coresponda personal cu o terță persoană care să posteze în numele lui mesajul deja faimos. În aceste condiții, spune directorul penitenciarului, „gestionarea opiniilor, informațiilor expediate în afara penitenciarului revine exclusiv persoanei destinatare.

Înțelegem, așadar, că nu e o mare problemă faptul că deținuții pot transmite în mediul public mesaje, atâta vreme cât nu o fac personal în incinta penitenciarului. Și dacă un politician care a nenorocit o țară simte nevoia să se victimizeze public și chiar să trimită țării un mesaj de dragoste, el o poate face prin intermediul unui terț, acesta din urmă suferind toate consecințele generate de conținutul și efectul mesajului transmis.

3 Comments

 1. Scrisoarea a alunecat pe sub ușă, de la curent, era un geam deschis…
  La fel și Dragnea la permisie…
  Pe nedrept.
  Că, deh, nu e un deținut de drept comun, un criminal, nu a omorât pe nimeni… Nu a distrus decât o țară…
  Ce atâta?

 2. Acuma omu nu e afiliat natzi sau kkk club. E un detinut normal. Nu a facut declaratii rasiste, cu tenta criminala si nu a atacat pe nimeni

  In capu lui a fost noul Mihai Viteazu. Aceasi scrisoare putea fi transmisa prietenei si o putea publica ea. Filtru puscariei nu avea motiv sa o opreasca

  Mult scandal degeaba

 3. Eu propun ca terta persoana care a difuzat mesajul lui Dragnea sa fie arestata..Sunteti de acord , d-na Carmen Dumitrescu ?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*