liberinteleorman.ro

Peneliștii de tip nou din Teleorman au sărbătorit 140 de ani de la înființarea PNL

Advertisement

Monica Vasilescu

pnl2De vreo săptămână, Partidul Național Liberal tot serbează împlinirea a 140 de ani de la înființare, în România. La Teleorman, aniversarea de astăzi i-a surprins ca membri PNL și pe foștii pedeliști. Liberalii de tip nou din județ au ținut să marcheze momentul în ziua cuvenită, pe 24 mai, în incinta sălii de conferințe a Tipoalex.

pnlLume multă s-a strâns la evenimentul PNL, în frunte cu vicepreședintele PNL și, totodată, președintele Consiliului Județean Călărași – Răducu Filipescu, co-președinții PNL Teleorman Eugen Pîrvulescu și Cristi Barbu, alături de alți politicieni cu state mai vechi în unul dintre cele două partide unite recent, precum: Dan Popescu, George Drăghici, Constantin Cula, Florin Titirișcă, Zorinel Niculcea, Ilie Bălan, Alexandru Iliescu. În sală s-a aflat Claudia Almăjanu, fiica președintelui de drept al PNL Teleorman, Marin Almăjanu, pe care problemele de sănătate îl țin departe de activitatea politică.

Dacă Eugen Pîrvulescu, în discursul său, s-a focalizat pe a-i atribui lui Marin Almăjanu liberalismul teleormănean autentic și pe acte istorice din cele 14 decenii de liberalism, Cristi Barbu a mizat pe viziunile liberale asupra societății, dar și pe faptul că a fost și va fi liberal toată viața.

Despre istoria partidului au mai vorbit și Constantin Țânțariu, Dan Botez, Dan Popescu și Alexandru Neacșu, dar și moderatorul evenimentului, primarul de la Botoroaga – Mihail Cojocaru, care nu s-a sfiit să le atragă atenția colegilor că murmură în cadrul oficial, dar și celor de la prezidiu, cărora le-a spus, cu înțelepciune, că un lider trebuie întâi să asculte și apoi să vorbească. Între discursuri, a rulat un film în care au fost amintite câteva file din istoria PNL, prilej pentru unii să afle principalele momente politice prin care a trecut partidul a cărui ideologie o urmează.

De la toți vorbitorii am aflat că PNL este un partid al valorilor democratice. Nimeni nu a amintit că jumătate din partid a pus umărul la instaurarea guvernului PSD și a stat timp de doi ani la braț cu stânga politică. Nu știm dacă vreunul dintre Brătieni s-ar fi pretat la jocuri politice de tipul celui în care s-a format USL. Avem, însă, intuiția că politica de tip nou nu va mai da niciun lider precum cei din familia Brătianu sau Strurdza, care au răzbit prin politici concrete, nu doar prin vorbe frumos ticluite și reuniuni pompoase, chiar dacă ele se încheie cu muzică clasică.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Muilti lupi in haine de oaie sau, mai corect, miei care vor sa suga si la oaia ‘pe val’ am mai vazut; culmea e ca tot astia ii numesc ‘oportunisti’ pe cei care au stat de-o parte pentru ca vad altfel politica decat ce a fost pana acum…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Consiliul Național al Societății de Științe Istorice din România s-a desfășurat la Alexandria

Următorul articol

Cercetașii au luminat Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitatea politică