Pe pagina de Facebook a deputatului Violeta Răduț dai de… Dragnea

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Când găsești pagina de Facebook a deputatului Violeta Răduț, ai impresia că ai dat de… Dragnea. Pur și simplu, zeci de poze ale președintelui PSD te întâmpină încă de la primul contact virtual cu lumea Violetei Răduț. În general, Dragnea este imortalizat în mintea și în spațiul public al tinerei ajunse, prea devreme și prea dubios, om politic ca un personaj de sorginte divină, care strânge mâinile unor personaje importante de pe scena politică și diplomatică. Și, în mod cert, fata și-a dedicat pagina de Facebook liderului partidului, căruia îi datorează cam tot. Corect, ar spune unii! De ce să nu fii recunoscătoare celui care te-a făcut mare? Dar cine știe, își amintește de liberala Violeta Răduț, mâna dreaptă a unui fost lider PNL și om ascultător al regimului galben. Dar timpul a trecut, Răduț l-a cunoscut pe Mihai Putineanu, finul lui Liviu Dragnea, și lucrurile au început să se așeze în viața fostei susținătoare a Dreptei. După ce Adrian Gâdea a fost obligat să se retragă de pe lista deputaților teleormăneni, locul lui a fost luat de Violeta Răduț, pe care vestea a suprins-o într-un mod foarte plăcut.

Cât despre deputăție, se vede că îi priește. Nu de alta, dar mai nou face vizite de lucru în șantierele teleormănene, în buna tradiție comunistă și zâmbește galeș șefilor de șantier. Pe vremuri, făcea poze în campaniile electorale pentru pagina de Facebook a partidului, așa că e obișnuită cu terenul. Și pentru că a înțeles că partidului trebuie să-i mulțumești public pentru darurile care nu se caută la dinți, Violeta și-a transformat profilul de Facebook într-o veritabilă odă virtuală pentru Liviu Dragnea. Ceea ce nu e rău deloc! Poate mai prinde vreun mandat de înalt demnitar în felul acesta. Că pe merit e mai greu…

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*