Pe 14 aprilie, sportivi de renume vor concura la Alexandria în scop caritabil pentru a-l ajuta pe micuțul Eric să lupte pentru viață

în Social/Sport

Carmen Dumitrescu

Cu un an și jumătate în urmă, după un episod de febră devastatoare și mai multe plimbări de la un spital la altul, micuțul Eric a intrat în comă… Creierul lui a fost atunci puternic afectat, iar medicii au venit cu diagnosticul tulburător de encefalită autoimună. La doar trei anișori, Eric trebuie să lupte pentru viața lui. La momentul acela, al declanșării bolii, un grup de oameni uniți de Facebook s-au aliat pentru o cauză comună: strângerea de bani pentru medicamentul care l-ar fi salvat: imunoglobulina. Lupta a continuat, iar părinții au refuzat să accepte că micuțul nu are șanse. După trei luni de tratament adecvat, Eric aproape își revenise: mânca singur, începuse să-și suțină capul și chiar… să râdă.

Însă nu au fost suficiente doar cele trei luni de tratament pentru care au ajuns banii strânși, Eric fiind obligat să meargă lunar în Turcia la tratament, până la vindecarea completă. Astăzi, el face în jur de 30 de crize de epilepsie pe zi, iar părinții nu-l pot ajuta, pentru că în România boala nu e tratabilă. Așa că Eric are nevoie din nou de sprijin financiar.

În acest sens, pe data de 14 aprilie, începând cu ora 10.00, la stadionul municipal din Alexandria se va desfășura un eveniment sportiv caritabil, sub titulatura “Este timpul să dăruiești!”. Participarea la eveniment se face în baza unei donații minime de 10 lei, iar banii strânși vor fi donați lui Eric pentru continuarea tratamentului în Turcia. În arenă vor lupta echipele Fluorocarbon, Amrican Pan Prestige, Koyo România, ISU Teleorman, IJJ Teleorman, TSD Teleorman, cea mai puternică dintre echipe urmând să concureze cu echipa Old Boys Steaua. Printre sportivii de renume prezenți la eveniment se numără Valentin Badea, Sorin Paraschiv, Marian Aliuță, Adrian Neaga, dar și alți invitați surpriză.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*