liberinteleorman.ro

PDL Teleorman se leapădă de Nițulescu. 11 primari și 26 de organizații locale ale PDL au solicitat la București schimbarea lui Nițulescu

3 februarie 2015

Nitulescu6Carmen Dumitrescu

De mai bine o lună se discută despre faptul că PDL Teleorman se leapădă de Nițulescu. Evident, Nițulescu nu este genul de persoană care să înțeleagă că e mai bine să te retragi decent și în glorie, decât să lupți până la ultima picătură de sânge pentru un post vremelnic și, în acest caz, onorific. Așa că vântul schimbării din PDL l-a luat nu doar prin surprindere, dar i-a cauzat și un puternic șoc emoțional, peste care liderul democrat-liberal trece înjurând și amenințând. Partea cu adevărat interesantă este aceea că s-a creat până acum impresia că în lupta cu Nițulescu ar fi intrat doar Bitanu’ de la Suhaia și câțiva apropiați ai săi. De la Centru, însă, aflăm cu stupoare că 11 primari și 26 de organizații locale ale PDL au solicitat celor din București schimbarea lui Nițulescu. Evident, această solidaritate a democrat-liberalilor pare stranie, pentru că până acum, PDL Teleorman a dat dovadă de orice, doar de unitate nu, însă e cert că ea există, pentru că există o hârtie în acest sens, plină de semnături și numere de telefon ale democrat-liberalilor care vor debarcarea lui Nițulescu. Înlocuirea lui cu Bitanu’ este doar o chestiune de timp iar zvonurile că Burcescu sau Militaru ar intra în cărți sunt menite să amețească opinia publică și să justifice amânarea luării unei decizii de la Centru.

Cristi Barbu, alias Bitanu’, crede că a venit momentul schimbării în PDL și că generației tinere ar trebui să i se dea o șansă de afirmare. Astfel, chiar dacă refuză să comenteze comportamentul lui Nițulescu în termeni critici, acesta crede că e momentul ca schimbarea să înceapă de sus: “Eu vreau o organizație de partid împrospătată, cu oameni de calitate și cu altă mentalitate. Nu vreau să-l critic pe Nițulescu. El a fost un om politic mare în Teleorman. Dar asta nu înseamnă că celor care vin din spate nu trebuie să li se dea șansa de a face ceva.”

Se zvonește acum prin PDL Teleorman că Nițulescu a convocat pentru joi o ședință de partid, în cadrul căreia se vor lua niște decizii. E greu de spus despre ce decizii e vorba, dar oamenii cred că atunci se va pregăti excluderea lui Bitanu și a liderului de la Tineret, Cătălin Burcescu. Evident, aceste zvonuri au ajuns și la București iar răspunsul primit de acolo a fost: “S-a creat un val puternic anti-Nițulescu și trebuie să știți că oamenii aceștia din tânăra generație nu se luptă singuri.” Interesant rămâne faptul că, în ciuda susținerii puternice, din interiorul și din afara organizației județene, mazilirea lui Nițulescu devine o operațiune de o dificultate pe care nici inițiatorii ei nu au anticipat-o. Partea bună e că Nițulescu reacționează emoțional. Și când emoția intervine în politică, ușa din dos a scenei se deschide.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Bilanțul DSP Teleorman: venituri crescute și boli ținute sub control

Următorul articol

Emilian Bomboe a dat raportul!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică