PAS – proiectul pentru angajarea șomerilor

în Actualitate

Monica Vasilescu

proiect (1)Pas cu pas către angajare! Aceasta este sintagma determinantă pe care Asociația ADECVAR – Dezvoltarea și Cultivarea Valorilor în Mediul Rural a avut-o atunci când a pornit pe drumul implementării unui proiect pentru susținerea persoanelor fără ocupație. PAS – proiectul pentru angajarea șomerilor s-a lansat, miercuri, la un restaurantul ONIX din Alexandria, acolo unde au fost prezentate în detaliu activitățile și misiunile programului de caproiect (3)re va avea parte grupul țintă, format din persoane inactive, șomeri tineri sau de lungă durată. La eveniment au luat parte partenerii din proiect, amintind aici Asociația ACOM, reprezentată de Marin Țole, Asociația ”Peoples in difficulty”, reprezentată de Andreea Zamșa și SC B IQ Consulting SRL, reprezentată de Ion Coman. Conferința de lansare a fost susținută de managerul de proiect Iuliana Stancu și a cuprins date legate de activități, dar și întrebări și lămuriri ale celor interesați de modalitatea desproiect (2)fășurării programului implementat de Asociația ADECVAR, condusă de Tatiana Dobre.

Concret, timp de 10 luni, în perioada 26 februarie – 24 decembrie 2015, PAS – proiectul pentru angajarea șomerilor pune la dispoziție, în mod gratuit, consiliere și orientare profesională, cursuri de specializare/calificare. Meseriile în care se pot instrui cei interesați sunt: inspector resurse umane, inspector sănătate și securitate în muncă, operator introducere, validare și prelucrare date, îngrijitor bătrâni la domiciliu, ospătar/chelner, lucrător în comerț, frizer, manichiurist/pedichiurist. Persoanele care doresc să se recalifice profesional pentru a avea o șansă în plus la angajare au și beneficii, cum ar fi: sprijin financiar pentru participarea la cursuri, subvenție la finalizarea cursurilor pentru participanții care promovează examenul de absolvire a cursurilor de specializare. Echipa de implementare și-a propus plasarea pe piața muncii a unui număr de 20 de persoane din cele formate.

Facem precizarea că valoarea proiectului este însumată la 2.985.366 lei, bani proveniți din fondul social european, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU 2007-2013, Axa Prioritară 5: Promovarea măsurilor active de ocupare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*