”PAS – proiectul pentru angajarea șomerilor” și-a atins scopul

în Actualitate

Monica Vasilescu

pas proiect”Pas cu pas către angajare” a fost deviza pe care Asociația ADECVAR – Dezvoltarea și Cultivarea Valorilor în Mediul Rural a avut-o atunci când a pornit pe drumul implementării unui proiect pentru susținerea persoanelor fără ocupație. ”PAS – proiectul pentru angajarea șomerilor”, lansat în urmă cu zece luni, a avut conferința de închidere, joi, la restaurantul ONIX din Alexandria, acolo unde au fost prezentate în detaliu activitățile și misiunile programului de care a avut parte grupul țintă, format din persoane inactive, șomeri tineri sau de lungă durată.

La eveniment au luat parte partenerii din proiect, amintind aici Asociația ACOM, Asociația ”Peoples in difficulty”, reprezentată de Andreea Zamșa și SC BIQ Consulting SRL, reprezentată de Ion Coman. Conferința finală a fost susținută de managerul de proiect Iuliana Stancu și a cuprins date legate de activități, dar și întrebări și lămuriri ale celor interesați de modalitatea în care s-a desfășurat programul implementat de Asociația ADECVAR, condusă de Tatiana Dobre.

În perioada februarie – decembrie 2015, ”PAS – proiectul pentru angajarea șomerilor” a pus la dispoziție, în mod gratuit, consiliere și orientare profesională, cursuri de specializare/calificare. Meseriile în care s-au instruit cei interesați sunt: inspector resurse umane, inspector sănătate și securitate în muncă, operator introducere, validare și prelucrare date, îngrijitor bătrâni la domiciliu, ospătar/chelner, lucrător în comerț, frizer, manichiurist/pedichiurist. Persoanele recalificate profesional pentru o șansă în plus la angajare au avut și beneficii, cum ar fi: sprijin financiar pentru participarea la cursuri, subvenție la finalizarea cursurilor pentru participanții care au promovat examenul de absolvire a cursurilor de specializare. Echipa de implementare și-a propus plasarea pe piața muncii a unui număr de 20 de persoane din cele formate și a reușit, cu sprijinul unor agenți economici din zonă.

Proiectul a însumat 2.985.366 lei, bani proveniți din fondul social european, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU 2007-2013, Axa Prioritară 5: Promovarea măsurilor active de ocupare.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*